Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Áder János lemond július közepéig

Csorna - Lemond országgyűlési képviselői tisztségéről Áder János. Az európai parlamenti mandátumot szerzett politikusnak ezt a jogszabályok szerint július 14-ig kell megtennie. Utódja a csornai alpolgármester, Gyopáros Alpár lehet az Országgyűlésben. Őt indítja a párt az 5-ös választókörzetben kiírandó időközi választáson.

 
Áder János az egyetlen olyan új uniós képviselő, aki egyéni körzetben szerzett országgyűlési mandátumot. Áder Brüsszelben a környezetvédelmi és az ipari bizottságban szeretné kamatoztatni tapasztalatait.

Időközi választást ír ki az Országos Választási Bizottság az 5-ös körzetben. Az európai parlamenti mandátumot szerző Áder János helyére kell új képviselőt választani. A Fidesz jelöltje már ismert.

Lemond országgyűlési képviselői tisztségéről Áder János. A vasárnapi szavazáson európai parlamenti mandátumot szerzett politikusnak ezt a jogszabályok szerint július 14-ig kell megtennie. Utódja a csornai alpolgármester, Gyopáros Alpár lehet az Országgyűlésben. Őt indítja a párt az 5-ös választókörzetben kiírandó időközi választáson.

Áder János az egyetlen olyan új uniós képviselő, aki egyéni körzetben szerzett országgyűlési mandátummal is rendelkezik.

– A párt választókerületi gyűlése döntött: Gyopáros Alpárt jelöli képviselőnek. Július 14-én lesz az Európai Parlament alakuló ülése. Ezen nekem már úgy kell részt vennem, hogy nem vagyok a magyar Országgyűlés képviselője.

Áder János
Áder János

Miután benyújtom lemondásomat, az Országos Választási Bizottság írja ki az időközi választást, négy hónapon belül – fogalmazott lapunk érdeklődésére a fideszes politikus.

Áder János a Kisalföldnek elmondta: Brüsszelben a környezetvédelmi és az ipari bizottságban szeretné kamatoztatni tapasztalatait. Ígéri, szűkebb pátriáját is segíti majd.

– Elsősorban az alternatív energia hasznosítási lehetőségeivel szeretnék foglalkozni – fogalmazott. Áder János konkrét, támogatandó feladatként említette a Rábaközből a Bősárkány környéki csatornahálózat kiépítését. Mint mondta, a forrást a csornai elkerülőútra, illetve a Győr és Sopron közti autóút megépítésére is meg kell teremteni.


Döntés előtt

A többi parlamenti párt még nem döntött arról, kit indít az időközi választáson az 5-ös számú körzetben Áder megüresedő helyére. Az MSZP választókerületi társulása július közepéig határoz. Az SZDSZ helyi szervezete a megyei vezetéssel egyeztet előbb, az MDF-ben az országos választmányé lesz az utolsó szó – tudtuk meg a helyi pártelnököktől, Papp Józseftől, Abdai Imrétől és Mesterházy Józseftől.

Olvasóink írták

 • 6. BorbélyTamás 2009. június 18. 00:29
  „Kedves Sziszifusz!

  Igen, lehet Más a Politika!

  Ha kérhetném a többit privátban:
  itt elérsz minket!

  GyMS@lehetmas.hu

  Jókat!

  Lmp”
 • 5. bugriskin 2009. június 13. 12:09
  „Írjon már valaki jó tettet is a Fideszről, vagy legalább valamelyik politikusáról! Hátha valaki hozzájuk fordul megoldásért. Vajon van olyan köztük, aki el tud intézni olyan ügyeket amit más nem tud?”
 • 4. Nooormális? 2009. június 10. 21:19
  „Volt Fidesz tagként szomorúan írom le a következő mondatot.
  Girzelda kollégának (kolleginának) sajnos mindenben igaza van.
  Duma...duma...duma...
  Mivel kampányolt Orbán Viktor? Ha meggyőző fölénnyel nyerünk, akkor elkerülhetetlen lesz az előrehozott választás. 8.-án már kijelentették, hogy most nem indítványozzák, mert úgysem szavazza meg a szoci-szadeszos parlamenti többség.
  Mi ez, valami hülye vicc? Naná, hogy nem szavazza meg, az ilyesmit ki kell kényszeríteni, bár ez nem olyan fontos mint egy zsíros állás.
  Most borítékolom, hogy a FIDESZ soha többet nem fog elérni 56%-ot. Az a bizonyos három voks a FIDESZ-től ballagott át (egyébként nagyon helyesen) a Jobbikhoz.
  Jövőre a Jobbik komoly parlamenti párt lesz, a kétharmados többség csak jobboldali koalícióval valósítható meg.
  Bár erre kicsi az esély, ugyanis a Jobbikot nácizzák, rasszistázzák jobbról-balról, ugyanis van egy neuralgikus pont a programjukban, nevezetesen az, hogy a lopott holmi visszajár...”
 • 3. hajracsorna 2009. június 10. 15:46
  „sziszifusz... pfffff”
 • 2. sziszifusz 2009. június 10. 11:53
  „A hülyeségeknél izgalmasabb a hülyeség - a pártok reakciója az időközi választásra az EU választás után!?
  Micsoda tohubatohu beszéd!?Torkukra fagyott a választás - igaz egy pillantra - aztán minden megy ugyanúgy tovább.Képzeljük a Gyopáros úr meg egy jobbik meg egy lejárt fazonu maszopos ,egy lejárt szavatoságu szadeszes
  egy főnixes madöfös - Bokrosostul és a csornai látogatáskör szülföldileg főhercegi felségbe iktatott György klón!?
  Írjuk meg a választát előre - a majd elhangzó zátonyos paneleket!
  Avagy - lehet másképpen - hírdessen a lehet másképpen egy fórumot- a Kisalföld adjon esélyt ennek - és
  jöjjenek az új fazonok,a mai gondolatok és kérdések !
  Lehet másképpen - az ötletet tartom - hírdessünk új lapot a politikának és itt és most Csornán az ősszel - legyen Áder úrnak jótette ez a lemondás!
  Lehet Másképpen Hajrá- próbáljuk meg!”
 • 1. BenjaminFein 2009. június 09. 18:46
  „János, how are you doing???? :):):)
  öööööööööööööööööööö, izé sorry, izé öööööööööööööööö.

  Biztos jól járunk vele Brüsszelben:):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhuszonöt éves a Pátzay-iskola

Kapuvár - Kedden ünnepli százhuszonöt éves fennállását a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI)… Tovább olvasom