Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ad munkát a város

A kapuvári önkormányzat cégeinél a bűvös hatos a nyerő. A Kapukom meghatszorozta, a Kéz-Mű hatvan százalékkal növelte munkatársai létszámát. További bővülésre van kilátás előbbinél.

A Kapuvárhoz hasonló méretű városok esetében nem ritka, hogy maga az önkormányzat, a városháza a legnagyobb foglalkoztató: ez a rábaközi kisvárosra is érvényes volt, amíg a pedagógusok és a kórházi dolgozók munkáltatója is az önkormányzat volt.

Kapuváron állandóan viszszaköszön a kérdés: az önkormányzat miért nem teremt munkahelyet?

– Nos, ha nem is olyan mértékben, mint ahogy egy piaci szereplőtől elvárható, áttételesen, a város cégein keresztül igenis számos új munkalehetőség keletkezett Kapuváron – fogalmazott Hámori György polgármester. A képviselő-testület legutóbbi ülésén mindkét önkormányzati tulajdonú kft. (Kapukom, Kéz-Mű) ügyvezetője létszámbővülésről számolt be.

Varga Péter is a Kapukom munkatársa: meghatszorozták létszámukat. Fotó: Turbók Attila
Varga Péter is a Kapukom munkatársa: meghatszorozták létszámukat. Fotó: Turbók Attila


Horváth Judit, a Kéz-Mű kft. ügyvezetője elmondta, a 2012-es, alig harmincas létszámot tavaly duplájára emelték. – Éves átlagban 50–55 emberrel számolhatunk, 2013-ban mind az adminisztrációra, mind a produktívak közé újabb, megváltozott munkaképességű dolgozókat tudtunk felvenni – mondta az ügyvezető. – A bővítés oka, hogy megnyertünk egy bértámogatási pályázatot, növekedett az állami támogatás, valamint a piaci környezet is kedvezően változott számunkra – tette hozzá. A Kéz-Mű kft. napjainkban 63 embert alkalmaz, ebből 56-an megváltozott munkaképességű (MMK-s) foglalkoztatottak. Az idén már nem terveznek további bővítést, az állami támogatás a jelenlegi létszámra érvényes.

Megalakulása óta meghatszorozta (5-ről 30-ra) munkatársai létszámát a Kapukom kft., e létszámból négyen az adminisztráción dolgoznak. Németh D. László ügyvezető a bővülés okaként elsősorban a feladatok növekedését jelölné meg.

– Csak a húsbolt öt munkatársat, a Hany Istók-centrum újabb ötöt hozott a létszámunkhoz – mondta az ügyvezető. Utóbbihoz kapcsolódva hozzátette, a Hany Istókba azonnal venne fel még két szakácsot és két felszolgálót.

– Meg kell jegyezni azonban azt is, létszámunk erősen szezonális, hiszen például telente 19–20-ra csökken a Kapukom dolgozói csapata – jegyezte meg Németh D. László. Hozzátette, a beérkező újabb feladatok természetesen további létszámemelkedést jelentenek.

A kapuvári önkormányzat harmadik cége, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. változatlan létszámmal dolgozik megalakulása óta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naplórészletek kerültek elő a szabadságharcostól

Tovább olvasom