Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A zene története a templomban

A beledi katolikus templomban rendhagyó koncertet tartott a napokban Németh Rita tanár és Bak Tamás plébános. Közel két órába sűrítve mutatták be a komolyzene fejlődését az őskortól napjainkig.
Az ősi kezdetleges dallamoktól napjaink komolyzenei irányzatáig ívelve szólaltak meg szemelvények.
A zene világnapján a beledi katolikus templomban Németh Rita és Bak Tamás vezetésével, kórusok közreműködésével az ősi kezdetleges dallamoktól napjaink komolyzenei irányzatáig ívelve szólaltak meg szemelvények, példázván a zenei stílusok és zenei nyelv fejlődését.
A bemutatót szöveges és képi anyagok is segítették. Németh Rita és Pallag Eszter kommentárja mellett a zenei interpretációkat Bak Tamás vezényletével a kórusok adták elő nagy sikerrel, sőt, a környékbeli hat falu plébánosa magával ragadó orgonajátékában is gyönyörködhetett a szépszámú közönség.

Németh Rita szerint a koncertet hagyományteremtő szándékkal rendezték. A következő években a különböző korok zenéjét részletesebben szeretnék bemutatni, olyan módon, hogy egy-egy évben egy adott korszak stílusához kötnék a bemutatót. Bak Tamás plébános véleménye szerint a kórusok nagy örömmel vállalták a fellépést, s ez a derű az előadásmódban is megmutatkozott. Bak Tamás pedig Bach orgonaműveiből is játszott, sőt, a fertődi Haydn-iskolában is tanult plébános karnagyként és énekesként is nagy tapsot aratott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vág: Templomfelújítás hetvenöt év után

Befejeződött a vági templomnak és környékének felújítása. A hét évig tartó munka több mint… Tovább olvasom