Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

A vízjogi engedély nem csak a városházán múlik

A csornai városházán már készülnek a Tesco áruház működési engedélyének kiadására. Előbb azonban a határozatok jogerőre emelkedésére kell várni. A Vilmos parki tó vízjogi engedélyét is intézik.
Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hozzájárult a használatbavételi engedély kiadásához azzal a feltétellel, hogy az illetékesek a Vilmos parki tóra megkérik a vízjogi engedélyt. Ez azonban nem akadálya a használatbavételi engedély kiadásának, ami időközben meg is történt – mondta elöljáróban Stipkovits Tamás, városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető. – Ha a Tesco használatbavételi engedélye jogerőre emelkedik és mqködési engedélyt kap, nem lesz akadálya a csornai áruház megnyitásának.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző hozzátette: már készítik elő a mqködési engedély kiadását, hogy időt nyerjenek és ezzel is hozzájárulhassanak a mielőbbi nyitáshoz. Arról persze, hogy az engedély mennyi idő alatt emelkedik jogerőre, jogszabályok rendelkeznek.
A Vilmos parki tó vízjogi engedélyével kapcsolatban Stipkovits Tamás elmondta: technikailag arról van szó, hogy a korábbi megállapodás alapján kérték a céget, hogy a szükséges terveket készítsék el. A dokumentumokat aztán az önkormányzat nyújtja be a hatóságnak. Ahhoz tehát, hogy a tónak vízjogi engedélye legyen, előbb a Tescónak kell lépnie.

– Nem mutogatunk egymásra a beruházóval. Tudjuk, hogy mi a jogi helyzet és a Tesco illetékesei is tisztában vannak a teendőikkel. A polgármesteri hivatal akkor tud teljesíteni, ha rendelkezésünkre állnak a szükséges dokumentumok. Nyilván a Tescónak is az az érdeke, hogy minél előbb elintézze ezeket és megnyithasson – nekünk is ez a célunk. A városban ugyanis már nagy a várakozás, a helyiek, de a környékbeliek is várják az áruház nyitását – jegyezte meg dr. Egresiné dr. Kiss Mária.

Folyamatban van az ügyintézés

A Kisalföld már többször foglalkozott a csornai Tesco áruház ügyével.
Legutóbb március 6-i számunkban írtuk, hogy az üzlet területéről a csapadékvizet a Vilmos parki tóba vezetik, amelynek viszont nincs vízjogi engedélye. Akkor dr. Hajdú Klára, a Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóhelyettese elmondta: felhívták a figyelmet arra, hogy a tó üzemeltetési engedélyét rendezni kell, mert jelenleg nincs ilyen. A befogadóra vonatkozóan április 15-ig kell benyújtani egy fennmaradási- és üzemeltetésiengedély-kérelmet. Dr. Hajdú Klára hozzátette: a vízjogi létesítési engedélyt még 2005-ben kapta meg a Tesco. A vízi létesítmények elkészültek, üzemképesek, ezért hozzá tudtak járulni a használatbavételi engedély kiadásához. Most az önkormányzatnak kell lépnie, hogy a befogadó terület, azaz a tó vízjogi engedélyét kérje meg. Amint azt a csornai városháza illetékesei tehát elmondták: a Tescóval egyeztetve folyamatban van az ügyintézés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barbacson megszűnik az iskola

A faluban egyfajta széthúzás alakult ki, s úgy gondoltam, hogy helyre kell állítani az egységet. Emiatt, na meg elsősorban azért vállaltam a jelöltséget, mert többen felkértek erre. A kopogtatócédulákat is az utolsó napon adtam le, tehát nem akartam mindenáron önkormányzati vezető lenni – mondta Giczi András. – Szebb reményekkel láttam munkához, mint amit eddig tapasztaltam. Tovább olvasom