Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A vízdíj marad, a csatorna drágul

A szemétszállítás díjának emeléséről nincs döntés de többet kell fizetni a szennyvízelvezetésért Csornán.

Aranydiplomás pedagógusok köszöntése

Bensőséges ünnepség vezette be a csornai képviselő-testület csütörtök délutáni  ülését, melynek keretében Varga Istvánné, Horváth Ernőné és Berta Imréné aranydiplomás pedagógusokat köszöntötték.

Az ünnepi percek után gyorsan visszatért a rideg valóság a terembe. Vitát váltott ki, amiért Papp József polgármester nem engedélyezte a városi televízió munkatársainak, hogy használják az önkormányzat erősítőberendezését, amelyre a képviselői mikrofonokat csatlakoztatják. Háncs Károly képviselő ezt a sajtómunka akadályozásának nevezte. Németh Balázs pedig a téma napirendre vételét indítványozta, ám a testület ezt 6 igen, 7 nem szavazattal 5 tartózkodás mellett elutasította.

Alapcél a fizetőképesség megőrzése

Elsőként a települési hulladékrendelet módosításáról tárgyaltak a képviselők. De mivel a szemétszállítás díjának emeléséről, illetve annak mértékéről nem sikerült megállapodni a szolgáltatóval, levették napirendről a témát és újabb egyeztetést kezdenek. Tudomásul vették a Jószív kft. munkájáról készült tájékoztatót és döntöttek a társasággal kötött kegyeleti közszolgáltatási szerződés kiegészítéséről. E szerint a felnőtt egyes sírhely a Szent Antal- és az Őrangyal- temetőben egységesen 11 ezer forint és forgalmi adója.

Elfogadták a 2006. évi költségvetési koncepciót is. E szerint a testület jövőre a működés biztosításán túl elsődleges feladatnak tekinti az önkormányzat fizetőképességének fenntartását. Alapvető cél a kötelező feladatok ellátása, az e feladatokon elérhető költségcsökkentési lehetőségek maximális kihasználása mellett. A nem kötelező feladatok csak oly mértékben vállalhatók, ha nem veszélyeztetik az előírtak ellátását.

Földszigeten könnyítik a kommunális adót

Elfogadták a helyi adókról előterjesztett beszámolót és módosították a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendeletet. Ez azt jelenti, hogy Csatárimajorhoz hasonlóan a földszigeti földrészletek tulajdonosait is mentesítik a magánszemélyek kommunális adójának fizetése alól.
Eredményesnek nyilvánította a testület a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásra kiírt pályázatot, melynek győztese Nekuti Zoltán csornai vállalkozó lett. Ajánlata szerint 2006-ban egy szabványkémény tisztítása 440, egy központi kéményé 670 forintba kerül.

Nem emelkedik jövőre az ivóvíz díja, a szennyvízelvezetésért és -kezelésért viszont többet kell fizetni. Lakossági fogyasztóknál 4,41, közületek esetében 4,53 százalék az emelés. Így előbbieknek 299, utóbbiaknak 345 forintot kell fizetni köbméterenként. 

A zöldterületek köztisztasági munkáira indított  közbeszerzési eljárás nyertese az egyes részterületen a Hor-park Bt. 8 millió 566 ezer 957 forint összegű ajánlatával, a hármas részterületen Kerese Pál 1 millió 1987 forint összegű pályázatával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus ügyintézés a Rábaközben?

A Rábaköz a sereghajtók közt van az elektronikus ügyintézés bevezetésében. Tovább olvasom