Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A víz miatt nem takarították a Vilmos parkot

A csornai Vilmos park elhanyagolt állapotára hívta fel a figyelmet a környéken élő olvasónk. Úgy véli, akár a közmunkások, akár a helybeliek is kivehetnék részüket a rendrakásból.
A Nagy-tó és a Vilmos park rendben tartása kinek a feladata Csornán? – tette fel a kérdést a szerkesztőségünket megkereső olvasónk. Szerinte a területre már nyugodtan ki lehetne tenni a szeméttelep táblát, annyi hulladékot szórtak ki. A közmunkások gyakran céltalanul téblábolnak a városban, azt nézik, hogy lehetne munka nélkül eltölteni az időt. „Akár őket is be lehetne vonni a takarításba, de velünk együtt biztosan több család is részt venne egy szemétszedési akcióban. Az önkormányzatnak kellene megszervezni és nagyon könnyen megoldódna a probléma" – írta olvasónk környéken lakó aláírással.

Olvasónk észrevételére Turi György, Csorna polgármestere reagált.
– A Vilmos park főút felőli, közel háromhektáros területének gondozása a parkfenntartási vállalkozási szerződésben foglalt feladatok részét képezi. A vállalkozó megállapodás szerint végzi el a feladatot. A közmunkások heti rendszeres feladata a Vilmos park további területeinek rendbetétele, a köztisztasági munkák elvégzése. A csapadékos időjárás okozta magas belvíz miatt már hosszú ideje nem lehet bemenni erre a területre, ezért maradt el a park rendszeres gondozása, tisztítása. Az időjárás és a terület talajviszonyainak kedvező változása esetén az önkormányzat a szükséges munkálatokat haladéktalanul elvégzi. A Magyar Közút Zrt. csornai üzemmérnöksége és az önkormányzat minden évben csatlakozik a Föld napja (április 22.) alkalmából rendezett országos szemétgyűjtő akcióhoz, amely érinti a Vilmos park területeinek egy részét is – válaszolt Turi György.


Az olvasó által kifogásolt terület a Vilmos parkban.
Az olvasó által kifogásolt terület a Vilmos parkban.

Olvasóink írták

 • 3. szemi70 2011. március 07. 11:19
  „És most már szárazság van,hogy előkerültek a víz alól a szemétkupacok ????!!!!
  Javasolnám a "T" Rendőr uraknak,hogy este a munkából hazatérő lakosok igazoltatása helyett,inkább a szemetet kidobálókat kéretik elkapni !! Persze a meg felelő helyen !! És kéretik akkor is kiugrálni az autóból,ha ezeket meglátják. Nem csak akkor,ha egy polgár felrója nekik,hogy a gyalogátkelő helyen állva igazoltatnak !!
  Amúgy kegyetlenül néz ki az egész város,szemét mindenhol.
  A napokban saját fülemmel hallottam,hogy a Városháza előtt ténykedő "közmunkás"-t figyelmeztették.
  Idézem : "Legalább fogd meg seprű gyelét,hogy úgy látszon,mintha dolgoznál!"
  Ezek után csak annyit kérdeznék : Minek is fizetjük "Őket",Mi adófizetők ?????????!!!!!!!!!4”
 • 2. qeu 2011. március 07. 10:57
  „Részben el tudom fogadni Polgármester úr válaszát, de nem értem.
  Úgy gondolja, hogy a térdig érő vízbe hordták ki a szemete akik lerakták. Mert, hogy azt a víz miatt nem szedték össze? Nem, még szárazabb időszakban hordták valószínűleg ki, de nem lett összeszedve.
  Egyébként meg oltári buta emberek akik a szemetet ott dobják le, elkaphatnának már valakit végre, hogy méltóképpen meg lehessen büntetni. Nem csak itt, az egész vársoban!!!”
 • 1. balassaz 2011. március 07. 10:37
  „,,A közmunkások gyakran céltalanul téblábolnak a városban, azt nézik, hogy lehetne munka nélkül eltölteni az időt." -mondja egy közelben lakó!
  Már ,,ő" is a köznek akar dirigálni. Miért nem fogja fülön azt, aki a szemetet odahordja? Talán a környéken lakó rakja le?
  Annyi sört meginni és ott a dobozt eldobni csak a környéken lakó tud, ők járnak oda. A képen látni a helyet, amit kitiportak.
  Hordja oda mindenki a szemetét és a közmunkások majd elhordják, így olcsóbb lesz a lomosoknak és a környéken lakóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sártól kötelező megtisztítani az utat

A Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban bekövetkezett baleseteket… Tovább olvasom