Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A Vilmos parkban lesz a termálberuházás?

Csorna képviselő-testülete a csütörtöki ülésén egyetértett azzal, hogy a tervezett termálfürdő a Vilmos park területén valósuljon meg.
Csorna képviselő-testülete csütörtökön délután tartotta meg utolsó rendes ülését e választási ciklusban. Az ülés kezdetén Papp József polgármester emléklapot adott át a képviselőknek.

A napirendre tűzött témák közül a csornai tűzoltóság szakmai munkájáról szóló beszámoló nyitotta a sort. Az írásos előterjesztéshez a parancsnok, Rácz Imre alezredes és a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Pesztenlehrer Lajos ezredes fűzött szóbeli kiegészítést. A testület határozatban fejezte ki elismerését és köszönetét a tűzoltók munkájáért.
Tudomásul vették a képviselők az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról készült tájékoztatót, majd elfogadták az önkormányzat 2003 és 2006 közötti gazdasági és humánprogramjában meghatározott célkitűzések megvalósulásáról, a feladatok teljesítéséről készült beszámolót. Papp József szóbeli kiegészítésében úgy fogalmazott: „A csornai önkormányzatiság legsikeresebb négy évén vagyunk túl."
A képviselő-testület határozata értelmében az önkormányzat csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók támogatására létrehozott Bursa Hungarica-ösztöndíjpályázat 2007. évi fordulójához.
Jóváhagyta a testület az önkormányzat és a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás között létrejövő megállapodást a Sziget utcai óvoda épületének közös használatáról. Döntés született arról is, hogy a Köztársaság utca, az Erzsébet királyné utca és a vasút által határolt tömb területét a beépíthetőség és az övezeti besorolás szempontjából felülvizsgálják, a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot módosítják. Erre azért van szükség, mert a területen működő cég a telephelyét bővíteni kívánja, s a fejlesztéssel 30–40 új munkahely jöhetne létre.

Egyetértését fejezte ki a testület az „Esélyegyenlőség iskolája" című 442 millió 441 ezer 636 forint összegű pályázat benyújtásával. Ennek célja a Széchenyi-iskola épületének akadálymentesítése, és napközi otthonos foglalkozás szervezése. Ugyancsak egyetértettek a képviselők az ismertetett pályázattal azonos pénzügyi-műszaki tartalmú EU-önerőalap-pályázat benyújtásával.

Az önkormányzati utak hó- és síkosságmentesítési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a BE-VA Sped Kft. lett 4 millió 173 ezer 240 forint összegű ajánlatával.

Végezetül azzal is egyetértettek a képviselők, hogy a német G1 GmbH-val tervezett termálfürdő- és wellnessberuházás – az eredeti tervekkel ellentétben – ne a jelenlegi termálfürdőben, hanem a Vilmos park területén valósuljon meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelöltek híján nem lesz új testület

Október 1-jén 135 polgármesterjelöltre lehet voksolni a Rábaköz 59 községében. A legtöbben Barbacson, Rábacsécsényben és Pásztoriban vállalták a megmérettetést, hatan-hatan. Beledben öt polgármesterjelölt adta le a szükséges kopogtatócédulákat. Tizenkilenc faluban nem lesz verseny, hiszen ennyiben csupán egy jelöltre lehet szavazni. Tovább olvasom