Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A Vill-Korr cserélheti a lámpatestet

Korszerűbb, energiatakarékosabb és üzembiztosabb lesz Csorna közvilágítása hamarosan. Az önkormányzat által nyert támogatással, 75,7 millió forintból fejlesztik a hálózatot.

Május végéig 75,7 millió forintot költ az önkormányzat Csorna közvilágításának fejlesztésére. Minisztériumi pályázaton nyerte a pénzt a város, önrészt sem kell hozzátenni. A munkával a győri Vill-Korr Hungária Kft.-t bízta meg a képviselő-testület. Ez a cég adta a legkedvezőbb ajánlatot. 515 lámpatestet cserélnek ki a közterületeken.

A beruházás által üzembiztosabb és nem mellékesen olcsóbb is lesz a szolgáltatás. A pályázat, melyen a csornai önkormányzat sikeres volt, energetikai fejlesztéseket támogat. A település utcáin, terein, parkjaiban összesen 1237 lámpatest működik. Ezek közül 515 cseréjét teszi lehetővé az elnyert támogatás. Üzembiztosabb, nagyobb teljesítményű LED-es világítótesteket szerelnek fel. A nyertes vállalkozásnak két hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát. Május végéig ugyanis be kell fejezni a kivitelezést.

Csorna közvilágítása eddig is elfogadható volt. A fejlesztéssel energiatakarékosabb és üzembiztosabb is lesz. Fotó: Antal József
Csorna közvilágítása eddig is elfogadható volt. A fejlesztéssel energiatakarékosabb és üzembiztosabb is lesz. Fotó: Antal József

A fejlesztéssel érintett területeket korábbi egyeztetések alapján jelölték ki. Így dolgoznak majd a szakemberek többek között az Arany János és a Bartók Béla utcában a vasúti átjáró után, az Erzsébet királyné utcában, az Ifjúsági lakótelepen, a Jázmin, a Kossuth Lajos és a Park utcákban, a Petőfi-lakótelepen, a Premontrei parkban, a Széchenyi téren, a Templom utcában, a Thököly utcában a temető és a termál környékén, a városháza udvarán. A korszerűsítés során energiatakarékosabb lámpatestek működnek majd, tehát az üzemeltetési költség csökken. Ráadásul üzembiztosabbak is. A csornai közvilágítás lámpatestei az önkormányzat tulajdonában vannak. Fenntartásukra, üzemeltetésükre a Vill-Korr Hungária Kft.-vel kötött szerződést a város. Így tehát most a szerelés és később az üzemeltetés is e társaság feladata lesz.

A Vill-Korr Hungária Kft. amellett, hogy megállapodás szerint működteti a város közvilágítását, jótékony munkát is végez. A cég építette ki annak idején a Hunyadi-gimnázium és a premontrei prépostság épületének díszkivilágítását, felszerelte a Premontrei park kandelábereit. 2012 karácsonyán a Vill-Korr egy több millió forintot érő fénytechnikát adományozott Csornának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M85-ös építés - A kónyi körforgalmakban nem lesz közvilágítás

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) szerint a kónyi önkormányzat miatt hiúsult meg az… Tovább olvasom