Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

A vidék ismeretében a brüsszeli politikába

Kapuvár - Habsburg György szerint az európai parlamenti (EP) választások nem a hazai belpolitikáról szólnak és ennek tudatosításában nagy a felelőssége a hazai pártoknak. A képviselőjelölt kapuvári látogatásán elmondta, a következő hetekben több vidéki körutat is tesz, ezek tapasztalatait is hasznosítaná Brüsszelben.
– Több alkalommal jártam átutazóban a Rábaközben, ám most másodszor nézhettem meg jobban Kapuvárt – mondta el a Kisalföldnek Habsburg György, aki a Magyar Vöröskereszt elnökeként járt a rábaközi kisvárosban a napokban. Mint mondta, több vidéki térséget is meglátogat, melyek tapasztalataival felvértezve talán többet tehet a vidéki Magyarországért az unió parlamentjében.

Kijelentette, kedves felkérésnek tartja Dávid Ibolya megkeresését, hogy az MDF-lista második helyén vágjon bele az uniós parlamenti választásokba (az EP-ben az MDF képviselői a néppárti frakcióban ülnek).
– Nem ismeretlen a brüsszeli politika, hiszen édesapám és bátyám révén már 1979 óta közelebbi kapcsolatom van az uniós diplomáciával – mondta a képviselőjelölt. Mint utazó nagykövet már 1996 óta lobbizik a magyar érdekekért, amit megválasztásával hatványozottan vihetne véghez.

Habsburg György: Optimistán kell látni a világot még a válság közepette is.
Habsburg György: Optimistán kell látni a világot még a válság közepette is.

Habsburg György úgy véli, az előrejelzések szerinti alacsony EP-választási hajlandóság abból eredhet, hogy a hazai választóknak kevés az információja Brüsszelről. – Az EP-választások semmiképpen nem a hazai belpolitikáról szólnak, bár azt hozzá kell tenni, hogy valamiféle előrejelzése lehet a jövő évi magyarországi parlamenti választások számára – jelentette ki Habsburg György. Azt hozzátette, a sokat emlegetett szakértői politizálás nyomait sem látja a hazai pártlistákban.

A képviselőjelölt a Kisalföld kérésére sem bocsátkozott előrejelzésekbe sem az MDF, sem az EP-választás eredményéről. Mint mondta, a kampány korai szakaszában erre nem is szabad tippelni, ám azt hozzátette, a hazai választói pesszimizmus egyik ellenszere lehet az unió képviseleti és döntéshozói mechanizmusának minél szélesebb körű megismerése.

Olvasóink írták

 • 4. Marcipán 2009. április 28. 20:35
  „Lehet én vagyok naív,de nem értem mit keres itt ez a mandinka?
  Ha elmékeim nem csalnak az ő családja sanyargatta évszádaokon át Magyaroszágot,és több tízezer magyar halála köthető a családjához....”
 • 3. fortuna54 2009. április 28. 10:48
  „Gyurinak jobban fizet brüszel,mind a magyar korona a fején. Mit keres ö a magyar politikában?”
 • 2. pampus 2009. április 27. 08:16
  „Vajon miért nem húzzák ennek a Gyurinak a fejére a magyar koronát? Ő is el lígne-lógna a Sándor Palotába!”
 • 1. Reális 2009. április 26. 12:18
  „Az mdf halott párt!Majd a következő parlamentbe bejutnak,mint az mszp csatlós kutyája (lsd. kdnp),de amúgy a vörösök tagozata!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint megcsapolták a kórházpénzt

Csorna - Az egészségügy új finanszírozása nyomán három-hat millió forinttal „rövidül meg" a… Tovább olvasom