Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A vidék felvirágoztatása a jövő kulcsa

Kapuvár - Glatz Ferenc akadémikus kapuvári látogatásán kijelentette, az országnak olyan politikusokra van szüksége, akik a vidék érdekeit képviselik, hiszen a magyar jövő csak a vidék felvirágoztatásával képzelhető el.

Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, az Országos Vidékfejlesztési Hálózat elnöke a második Rábaközi Gazdanapok megnyitójára érkezett a Hanság fővárosába.

– Globális problémákat csak globális szabályokkal lehet megoldani, ám ez azt is jelenti, hogy ezen problémák megoldásában nagy szerep jut a helyi kezdeményezéseknek – kezdte előadását az akadémikus. Hangsúlyozta, a vidék felvirágoztatása jelentheti Magyarország jövőjét. – Ha Franciaországból hozzuk az enni való csirkét, akkor az a globalisták elképzelései ellenére majd ötszörös ökológiai lábnyommal terheli környezetünket, mintha ugyanezt helyben állítanánk elő, ugyanígy az országba hozott gáz árának hetven százaléka a csővezeték ára, olcsóbb lenne környezetbarát energiatermelés, ha azt is a helyi forrásokra támaszkodva termelnénk – tette hozzá. Az akadémikus kiemelte, a lakosai szerint egyre inkább élhetetlen országban mindenkinek a helyén kell megtenni mindent azért, hogy a jövőnk biztosítva legyen. – A gazda termeljen, a politikusok pedig politizáljanak, de csak úgy, ha a vidék érdekeit képviselik – mondta Glatz akadémikus. Úgy véli, a vidék felvirágoztatására jelenleg semmilyen állami támogatás nem lehet elég.

– Ha a magyar politika nem hallgat a gazdasági szakemberekre, az akadémikusokra, akkor komoly gondok lesznek ebben az országban, melynek lakói egyre inkább élhetetlennek, biztonságtalannak és jövőkép nélkülinek tartják Magyarországot – mondta Kapuváron a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék gazdaságát ünnepelték három napon át

A második Rábaközi Gazdanapok három napján a vidék kultúráját, gazdaságát mutatták be Kapuváron. A fesztivál meghívottjai között szlovák és erdélyi vendégeket is köszöntöttek a szervezők. Tovább olvasom