Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A várossá válás 40. évfordulójára készülnek

Kapuvár - Öt szakbizottság felállításával megkezdte munkáját a civilekből álló Kapuvári Műhely. A szervezet a város negyvenéves jubileumának méltó, egész évre kiterjedő ünneplését szervezi, helytörténeti kiadványok szerkesztését segíti elő.
Harmincnál több közéleti személyiség, képviselők és civilek részvételével megalakult a Kapuvári Műhely. A civil szerveződés feladata a Kapuvár várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulójára való felkészülés, valamint a jubileumra több kiadvány szerkesztése.

Az alakuló ülés résztvevői Pintér Gábor képviselőt választották vezetőjüknek, valamint alakítottak több szakbizottságot. A hagyományőrző, művészeti és kulturális bizottság vezetésével Buza Béla karnagyot bízta meg a plénum. A bizottság feladata többek közt néprajzi, népművészeti hagyományok feltárása, régi szokások felelevenítésének elősegítése, Kapuvár néptáncművészetének népszerűsítése, népviseleti anyagok, ruhák, emlékek gyűjtése, kiállításának szervezése, népdalok gyűjtése, helyi jellegzetes egyházi és vallásos népénekek gyűjtése, kutatása, valamint a folklór népszerűsítése, muzeális tárgyak, felkutatása és gyűjtése. A helytörténeti-honismereti bizottság munkáját ifj. Biró Péter irányítja. Feladatuk a negyvenéves jubileummal kapcsolatos várostörténeti gyűjtés, kiadás, valamint helytörténeti előadások, konferenciák szervezése. A Füzi József vezette idegenforgalmi és marketingbizottság elsősorban a már meglévő turisztikai kiadványok felülvizsgálatára kapott felhatalmazást, melyhez több, határon túli, Kapuvárról elszármazott segítségét is igénybe veszik. Ezenkívül terveket készítenek a jubileumi év marketingjére, logójára, sőt, a környező kistelepülések (többek közt Öntésmajor, Kistölgyfamajor) turisztikai koncepciójára. A média és civil kapcsolatok bizottságának vezetésére lapunk munkatársát, Turbók Attilát kérte fel a szervezet. A bizottság első feladata egy jubileumi, ingyenes, négy alkalommal megjelenő városi újság elkészítése és terjesztése lesz, melynek megjelenése augusztustól várható. A Balsay Endre vezette természet- és környezetvédelmi bizottság elsősorban a „Virágos Kapuvár" tervet dolgozza ki, valamint nagy súlyt helyeznek a gyermekek környezeti nevelésének elősegítésére.

Olvasóink írták

 • 4. felvörösök 2009. február 11. 12:24
  „szép kis társaság
  sajnálom, és nem értem, mit keres ezek között Balsay és ifj. Biró”
 • 3. Magyarka1 2009. február 09. 08:57
  „No-no!
  Múltunk nélkül, nincs jövőnk!
  Nagyon várom mindkettőt!”
 • 2. Ms.Wolf 2009. február 08. 13:33
  „Fedayn!
  Te is várod már a Kárpátiát? (Kapuvár, jún.26 !)”
 • 1. Fedayn 2009. február 07. 13:05
  „Csak néptánc ne legyen!Dícséretes a Kárpátia koncert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éven belül a Rábaközben is foroghatnak a lapátok?

Rábaköz - Az utóbbi hónapok gázellátási botrányai után biztató jelek vannak a rábaközi… Tovább olvasom