Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A városháza és a kultúrház után a templom következik

Jó ütemben haladnak a kapuvári városrehabilitáció munkálatai. Az átalakítások jelenleg a művelődési házban és a városházán folynak.
– A kezdeti nehézségek után napjainkra a városközpont több pontján is terv szerint haladnak a Fő tér és környékének felújítási munkálatai – tájékoztatott Hámori György kapuvári polgármester. Hangoztatta, jelenleg a leglátványosabb munkák folynak a városközpontban, ide értve a városháza, a Rábaközi Művelődési Központ vagy éppen a Fő téri parkok átalakítását. Mindezek mellett hamarosan megkezdődik a Szent Anna-templom szigetelése is.

Látványos tetőszerkezeti munkák folynak a városházán.
Látványos tetőszerkezeti munkák folynak a városházán.


A polgármester kijelentette, örül annak, hogy a beruházásban helyi alvállalkozók is részt vesznek. A városközponti munkálatok várhatóan szeptember-októberig tartanak. Ahogy megjegyezte, a művelődési központba már lehet tervezni az év végi rendezvénysorozatot.

A Fő téri parkokat is bontják a városközponti átalakítás során.
A Fő téri parkokat is bontják a városközponti átalakítás során.


Kapuvár 526 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a városközpont megújítására. A beruházás költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez az önrészt a város saját forrásaiból biztosítja. Az egységesebb városközpont kialakítása során közintézményeket és közterületeket újítanak fel, valamint kerékpárutak és parkolók épülnek. Renoválják a városháza külső homlokzatát. Új külsőt kap a Hősök parkja, a várkert és a várárok. Korszerűsítik a Rábaközi Művelődési Központot, s a Szent Anna-templom is részlegesen új külsőt és szigetelést kap. Egységes arculata lesz a piactérnek is.

A munkák részleteiről Vertetics István, a városháza városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, a városháza szigetelési és csapadékvíz-elvezetési munkálatai elkészültek, jelenleg a tetőt javítják. Utána az épület nyílászáróit cserélik ki.

Ugyancsak a külső és belső nyílászárókat cserélik a Rábaközi Művelődési Központban is, ahol most bontják a padozatot és a válaszfalakat. Itt már a belső épületgépészeti munkák vannak soron. Vertetics István elmondta, a Fő téri parkok leválasztása már megtörtént, a szükséges fakivágásokat is elvégzik s pótolják is azokat. Elkezdték a Hősök parki szökőkút és a hozzá tartozó medence földmunkáit is. Sőt, rövidesen elindul a Szent Anna-templom szigetelése és külső felújítása is.


Olvasóink írták

  • 2. batman70 2012. június 16. 14:44
    „Tisztelt "bithu1"! A városháza szigetelésére vegyszeres anyagot fecskendeztek az előre befúrt lyukakba, ezt az eljárást alkalmazzák már egy jó ideje a régi házak szigetelésére.Amire Őn gondol az a homlokzat szigetelés, de azt általában a tetőfelújítás után szokták elvégezni.”
  • 1. bithu1 2012. június 15. 22:06
    „"A munkák részleteiről Vertetics István, a városháza városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, a városháza szigetelési és csapadékvíz-elvezetési munkálatai elkészültek, jelenleg a tetőt javítják. "

    Mikor szigetelték a városházát , mert én még nem láttam, a régi sárga festés van még mindig az épületen... Ja, néhol leverték a régi vakolatot....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 86-os úton Belednél - 2 súlyos sérült

Beled közelében egy autó csapódott a szántóföldre a 86-os főúton csütörtök délután. Tovább olvasom