Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A város marad a Pannon-Víz rt.-nél

Újabb öt évig a jelenlegi igazgató, Ihászné Sebján Mária irányítja Csornán a Városi Művelődési Központot. Többek között erről döntött az önkormányzat képviselő-testülete.
Csütörtökön délután tartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A csaknem kéttucatnyi napirend közül elsőként a Nemzeti fejlesztési terv keretében meghirdetett városrehabilitációs pályázat benyújtásáról döntött a testület. Ehhez kapcsolódóan módosították a Vilmos Park Kft. társasági szerződését, valamint a településszerkezeti tervet és a város belterületének építési szabályzatáról szóló rendeletet.

Beszámoló a földhivatal munkájáról

Ezután a Csornai Körzeti Földhivatal munkájáról, az önkormányzat és a földhivatal közötti együttműködés lehetőségéről szóló tájékoztatót fogadták el a képviselők Bakody Attila hivatalvezető előterjesztésére. Bolla Gyula, a megyei földhivatal vezetője szerint csornai kollégái példásan, jól szervezetten végezték a tulajdonváltással összefüggő feladatokat. Arról is beszélt, hogy folyamatban van a csornai földhivatal épületének felújítása, s ennek keretében bővítik az ügyfélszolgálati irodát. Ugyancsak elfogadták a kötelező közszolgáltatások igénybevételéről és a közszolgáltatási díj alkalmazásának tapasztalatairól szóló beszámolót.
Zárt ülésen döntöttek a Városi Művelődési Központ igazgatójának személyéről. A három pályázó közül a jelenlegi vezetőt, Ihászné Sebján Máriát bízták meg 2009. június 30-ig az igazgatói teendők ellátásával.

Elfogadták a polgármester indítványát

Tavaly decemberben rendelt el vizsgálatot a képviselő-testület a víz- és szennyvízszolgáltatás kistérségi rendszerben történő üzemeltetésének lehetőségeiről. A vizsgálat befejeződött, a képviselők pedig megismerkedve annak eredményével, elfogadták Papp József polgármester azon indítványát, mely szerint nem javasolja a kilépést a Pannon-Víz rt.-ből.
A Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a hozzá tartozó Szilágyi Erzsébet Leánykollégium rekonstrukcióját célzó beruházás lebonyolítására – három ajánlattevő közül – a Győrber Kft.-t jelölte ki a testület. A szükséges közbeszerzési eljárás kiírására, előkészítésére, lefolytatására, és az ajánlatok elbírálására bizottságot hoztak létre.

Jóváhagyott pedagógiai program

Jóváhagyták a testületi tagok a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú Művészetoktatási és Általános Iskola, Óvoda minőségirányítási, valamint pedagógiai és nevelési programját, továbbá meghatározták az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézmények csoport- és osztálylétszámát. Határoztak arról is, hogy az önkormányzat belép a csornai többcélú kistérségi társulásba. Egyben elfogadták a társulási megállapodást és az alapító okiratot.

Új rendelet a talajterhelési díjról

A továbbiakban módosították az önkormányzat idei költségvetéséről szóló rendeletet, a környezetvédelmi alap létrehozásáról és a talajterhelési díjról viszont új rendeletet alkottak. A rendeletben rögzítették, hogy a díj bevezetésének célja a talaj terhelésének mérséklése, a környezethasználóknak a környezet és a természet megóvását szolgáló tevékenységre való ösztönzése.

Vállalkozói szerződést köthet a kórház

A képviselő-testület hozzájárult, hogy a csornai Margit kórház igazgató főorvosa közreműködői szerződést kössön a megfelelő szakképesítéssel rendelkező egészségügyi vállalkozóval, ha a szakellátási kötelezettségének másképpen tartósan nem tud eleget tenni. Elfogadta a testület a Margit kórház patológiai épületének bővítésére tett javaslatot, és hozzájárult, hogy az intézmény a Stáció 2000 Kft.-vel fennálló bérleti szerződést további tíz évvel meghosszabbítsa.

A közterületek tisztán tartásáról

A városban végzendő köztisztasági, hóeltakarítási és síktalanítási munkákra közbeszerzési eljárás megindítását rendelték el. Az eljárás kiírására, bonyolítására az ajánlatok elbírálására bizottságot hoztak létre.
Rendelet született az ülésen még a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről, a közterületek tisztán tartásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák húsból magyar bécsi szelet

Normalizálódik a piac, állítja több sertéstartó. A mostani 300 forint körüli felvásárlási árral… Tovább olvasom