Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A vákuumos szennyvízrendszer önmagában is rossz

Olvasói sms - A szippantóautó a belvíz előtt is naponta járt Kis-Csornán, nem kell az emberekre mutogatni az elrontott vákuumos szennyvízrendszer miatt. Kiscsornai
– A vákuumos egy valóban érzékeny és sérülékeny rendszer. Az üzembe helyezés óta tapasztaljuk, hogy az egyetlen vákuumgépház miatt gyakoriak a feltelések. Gyakoribb karbantartást, esetenként külön szippantást is igényel. Éppen emiatt úgy döntöttünk, hogy Kis-Csorna utolsó három utcáját leválasztjuk a vákuumos rendszerről. A munkákat a múlt év végén elkezdtük, és amint az időjárás lehetővé teszi, folytatjuk. Ezáltal az egész rendszer terhelését csökkentjük. Azokban az utcákban, ahol gravitációs rendszer működik majd, nem lesz gond. A vákuumos hálózaton maradó utcákban pedig szintén nem, mivel kisebb terhelésnek lesz kitéve a rendszer. Ezzel együtt az elmúlt hetekben tényleg megnőtt a tisztítóba érkező szennyvíz mennyisége. Ez pedig a beszivattyúzásnak az eredménye, ami az amúgy is rossz helyzetet tovább rontotta – reagált Déri István, a Pannon-Víz zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. március 18. 17:51
    „E rendszer olyan mint a szemétszállítás! Egyszerű lendelet és fizess paraszt! Vannak akiknek oly hatalmat adtak, hogy fel sem veszi, hogy a másik embertársával olyanért is fizettet, amiért az üzletfele nem dolgozik meg!
    E rendszerben a lakossággal azt tesznek egyesek, ami ép nekik jó üzlet,vagy nem is értenek hozzá!
    Tehát az önkormányzat megegyezett a szemetesekkel és annak is fizetni kell, aki nem termel szemetet! A msik mivel ez jó üzlet bevezették ezt a "vákumos" szennyvíz rendszert és a lakosság villanyszámlájára megy az üzletelésül a szennyvíz elszállítás. Mit nekik a talaj vagy az esővíz,ha az is bekerül e rendszerbe,hisz paraszt fizeti a villanyt amivel a szivattyújuk működik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a belvíz, de marad a készültség

Győr-Moson-Sopron - A Kisalföldön jelenleg 20 ezer hektárt érint a belvíz: e terület nagyjából fele… Tovább olvasom