Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

A vagyon egy másik alapítványé lett

Kapuvár - Tavaly év végével megszüntette működését az 1994-ben alapított Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány. A többmilliós készpénz- és eszközvagyont egy másik civil szervezet hasznosítja.

A Kék Forrás a Gyermekekért Alapítványt még 1994-ben Kozák Imre és Kozákné Dobra Zsuzsanna alapította azzal a céllal, hogy az akkor még működő kapuvári gyermekosztály körülményeit javítsák. – Az osztály felújításán túl műszerek beszerzésében is segédkeztünk, sőt, még az ápolószemélyzet továbbképzéséhez is hozzájárultunk – mondta Dobra Zsuzsanna. Ez utóbbiakról szólva keserűen tette hozzá, az alapítvány pénzén (is) kiképzett szakápolók jelenleg teljesen más területen dolgoznak, az egészségügy átalakítása itt nem igazán látszik eredményesnek. Dobra Zsuzsanna tájékoztatása szerint az alapítvány – rajta keresztül a lakosság – közel 35 millió forintot áldozott a kapuvári gyermekosztály fejlesztésére, ám adományok érkeztek a szomszédos Ausztriából is. – A szomszédból éveken át gyógyászati eszközöket kaptunk a gyermekosztályra. Ez a kapcsolat az osztály megszűntével sajnos megszakadt – mondta Dobra Zsuzsanna.

Az elmúlt év áprilisában az aktív ellátás megszüntetése maga alá temette a kapuvári gyermekosztályt is. Ezért az ennek fejlesztésére létrejött alapítvány is elindította a megszüntetési eljárást. – A környékbeliek áldozatkészségét dicséri az is, hogy még a megszüntetési eljárás alatt is kaptunk vagy másfél millió forintot az egyszázalékos adó-hozzájárulásból – mondta az alapító.

A mintegy négy és fél milliós készpénzvagyont és az alapítvány eszközeit egy másik civil szervezet, a Kis-Rába Menti Egészséges Nemzedékért Alapítvány fogadta be, melynek tevékenységi körébe beleférnek a Kék Forrás alapítvány céljai. Dobra Zsuzsanna elmondta, a gyermekosztályon végzett leltárkor elszoruló torokkal dolgozott, hiszen az alapítványon kívül sokan segítettek a helyi gyermekek egészségügyi ellátásának javításában, az osztály megszűntével azonban értelmetlenné vált a sok erőfeszítés.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénz kellene a gyorsabb városfejlesztésre

Kapuvár - Ötszázmillió forint pályázatot „álmodott" Kapuvár a belváros, a gartai és a házhelyi… Tovább olvasom