Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A tűzoltólétra minden fokát megjárta

Vinkovics János tűzoltó alezredesnek, Kapuvár tűzoltóparancsnokának a köztársasági elnök beosztásában huzamosabb ideje végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje kitüntetést adományozta..
A szakmai körökben elhivatottságáról híres Vinkovics János 1968. március 16-án lépett a testületbe. Megjárta a tűzoltók ranglétrájának minden fokát, különböző beosztásokban szolgált Csornán és Győrben. A Kapuvári Önkormányzati Tűzoltóságot 1990. augusztus elseje óta vezeti. Pályafutása során folyamatosan képezte magát, elvégezte a budapesti tiszti iskolát és a rendőrtiszti főiskolát is.

– A tűzmegelőzés területén is dolgoztam, s jó ideig vonuló tűzoltóként szereztem gyakorlatot. Győrben négy évig szolgálatparancsnokként dolgoztam. A vonuló egységnél teljesített szolgálat nagyon jó iskola volt, egy kiváló csapattal – mondta a kezdetekről az alezredes. – Amire nem szívesen emlékszem, az emberi tragédiák sora. Főként, amikor gyermekeket nem sikerült megmentenünk, mert például kútba estek és ott haltak meg, vagy súlyos karambolban vesztették életüket – fűzte hozzá Vinkovics János, s mint mondta, ezek a halálesetek mély nyomokat hagyva kísérik végig életét.

– Nagyon meglepett, egyben nagyon jólesett az elismerés. A munkában követelek, mert azt tartom, hogy a fegyelem a jó munka alapja. Ez különösen igaz a tűzoltóságnál, ahol nincs idő azon gondolkodni, hogy mit miért csinálunk. Aki kiadja az utasítást, az a felelős, s amit mond, végre kell hajtani, mert az idő nagy úr. Ugyanakkor a lojálisnak kell lenni, s a vezetőhöz úgy álljanak az emberek, hogy tudjanak együtt dolgozni. A kitüntetés egyben a csapatnak is szól – válaszolta arra a kérdésünkre az alezredes, hogy miként fogadta a rangos kitüntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán több az ingyen tankoló

Havonta átlagosan négy-öt sofőr távozik fizetés nélkül a rábaközi üzemanyagtöltő állomásokról. A… Tovább olvasom