Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A tűzoltók is aratásra készülnek

Az elmúlt év nyarán – noha példátlan volt a szárazság – csupán egy alkalommal riasztották gabonatűzhöz a csornai tűzoltókat. Mostanság pedig már megkezdődtek az előkészületek az idei aratásra is, ennek keretében rögzítették a gépszemlék időpontját.
Aratás előtti értekezleten vettek részt a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság illetékességi területéhez tartozó negyven településen működő mezőgazdasági szövetkezetek, gazdasági társaságok, gazdakörök képviselői. Az értekezletet a tűzoltóság szervezte.

– Az összejövetelen értékeltük a tavalyi aratás idején szerzett tapasztalatokat, felhívtuk a jelenlévők figyelmét a nagy nyári munkáKban részt vevő gépek javítására, felkészítésére, továbbá egyeztettük az idei gépszemlék időpontját. Az első szemlét június 18-án Bágyogszováton tartjuk – válaszolta érdeklődésünkre a parancsnokság tűzmegelőzési osztályvezetője. Horváth László őrnagy azt is elmondta, hogy az elmúlt évi aratás idején a példátlan szárazság ellenére egyetlen tűzeset fordult elő Rábatamási határában. Az osztályvezető szerint mindez annak is köszönhető, hogy a géptulajdonosok eleget tettek a tűzoltóság felhívásának és alaposan felkészítették gépeiket az aratásra.

A 2003. évben elvégzett ötvenhat bejelentett szemle alkalmával 1340 erő- és munkagépet ellenőriztek a tűzoltók és gépenként átlagosan három-négy hiányosságot fedeztek fel. Gyakran előfordult, hogy hiányzott a tűzoltó készülék, nem volt megfelelő a kipufogódob tömítettsége vagy meglazult a szikratörő.

Horváth őrnagytól azt is megtudtuk, hogy tavaly négy esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és ugyancsak négyszer szabálysértés miatt tettek feljelentést aratásban részt vevő erő- és munkagépen feltárt hiányosságok miatt. Több gépet az aratás helyszínéről irányítottak műhelybe az ellenőrök. Hozzátette, hogy az elmúlt évihez hasonlóan az idén is folyamatosan ellenőrzik a nyári betakarítást végző gépeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyes találkozások

Grófi vendégei voltak a napokban Dénesfának. A Cziráky család ma élő legidősebb tagja, gróf Cziráky… Tovább olvasom