Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

A turizmusban is bíznak

Az árpási önkormányzat fontos feladata a közeljövőben, hogy a csatornázás után helyreállítsák az utakat, járdákat.
Szabó András
Árpás önkormányzatát tavaly októbertől Szabó András irányítja. Nem ismeretlen pályára lépett, hiszen 1990 óta képviselőként vett részt a falu közéletében.

Folyamatos beruházás

– Voltak folyamatban lévő ügyei a településnek, amiket elődömtől vettem át. Például a pályázatok – tájékoztatta az elmúlt négy hónap árpási történéseiről a Kisalföldet Szabó András. – Korábban nyert az önkormányzat támogatást a község haranglábainak lemezborítására. Szintén még az előző ciklusban igényeltük a megyei könyvtártól a könyvtárbusz „intézményét", amihez járműparkolót alakítottunk ki. Ehhez a beruházáshoz is sikerrel pályáztunk. A könyvtár épületében a nyílászárók cseréje történt meg. Mivel a kivitelezőkkel a részletekről még elődöm, Feller Sándor tárgyalt, az ő közreműködését is kértük és meg is kaptuk.

Szépül a falu

A további fejlesztésekről Szabó András elmondta: időszerű – már csak az energiatakarékosság miatt is – a községháza nyílászáróinak cseréje, illetve nagy feladatként az utak, járdák rendbetétele. Árpáson elvégezték az elmúlt hónapokban a csatornázást, igaz, a rendszer még nem működik, de a nyomait el kell tüntetni.

– Bízom benne, hogy tavasszal beüzemelik a csatornarendszert, amit a helyiek is nagyon várnak. Igény volt rá, a háztartásokat tíz éven keresztül havonta 1250 forinttal terheli meg a díjfizetés. Az útfelújításokkal eddig vártunk, hiszen a munkák előtt felesleges lett volna erre költeni. Most viszont itt az ideje. A kivitelező vállalta, hogy visszaállítja az eredeti állapotokat, a végső felújítás viszont a mi dolgunk. A képviselő-testület a közelmúltban arról is döntött, hogy a ravatalozó és a tűzoltószertár épületét rendbe tesszük. Az időjárás kedvező volt, a ravatalozó rekonstrukciójával már végeztünk. Hátravan még a buszváró karbantartása is. Terveink között szerepel még a falu szépítése, a parkosítások, a tereprendezés. Lesz munka a Kápolna téren, a polgármesteri hivatal és az artézi kút, az orvosi rendelő körül és a többi közterületen. A minapi vihar két fát döntött a temető kerítésére, a helyreállítás is a feladatunk.

Várják a látogatókat

Árpás értékei között tartják számon a főutcában található faluházat. Az épület üresen áll, hasznosítani kellene, de az önkormányzat egyedül nem tudja. Olyan vállalkozót keresnek, aki élettel tölti meg.

„ Nem zárkózunk el az értékesítés elől sem, de egyelőre érdeklődő nem akadt. Az is elképzelhető, hogy turisztikai célt szolgál majd" – jegyezte meg Szabó András. Ehhez kapcsolódik az árpásiak további elképzelése: tereprendezést szeretnének a Rába-parton, csónakkikötőt akarnak kialakítani, hogy a vízen érkező turistákat megállíthassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzben reménykedve

Az óvodafejlesztéstől a csatornázáson, a sportcsarnoképítésen át piactér kialakításáig sokféle… Tovább olvasom