Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A turizmus lehet a kitörési pont

A Megyei Nyugdíjasok, Liberálisok Vidékért Egyesülete sajtótájékoztatón ismertette térségfejlesztési elképzeléseit .
– Civil szerveződésünk nyugalmat hoz a város átpolitizált és politikailag megosztott életébe – mondta Kovács Tamás polgármesterjelölt.
Sajtótájékoztatójukon ismertették a választási szövetség megyei térségfejlesztési elképzeléseit. A tervek közt első helyen áll a Győr–Csorna–Sopron és a Mosonmagyaróvár–Szombathely közötti utak gyorsforgalmivá alakítása, valamint a csornai elkerülőszakasz mielőbbi átadása.

Polgármesterjelöltjük, a harmincnyolc éves Kovács Tamás feleségével és három gyermekével Csornán él, a városi könyvtár igazgatója. Négy éve a csornai képviselő-testület tagja. Kovács Tamás úgy véli, Csorna jövője csak a helyi értékekre alapozódhat. – Hiába váltunk a térség központjává, ha az utóbbi tizenöt év fejlesztéseiből rendre kimaradt a város – tette hozzá. Ennek okaként a helybéli politikai csatározásokat említette, amik miatt elkerülték Csornát a befektetők. Életet kell lehelni a város ipari parkjába, amire már lát biztató jeleket. Kijelentette: akárcsak a környékbeli kisvárosoknak, Csorna számára is a turizmus fejlesztése a legnagyobb kitörési pont. – Meg kell erősíteni a vidéki, kerékpáros- és fesztiválturizmust, melyben a helyi vállalkozóknak is teret kell biztosítani – mondta a polgármesterjelölt. A kis- és középvállalkozások támogatása mellett fontosnak tartja azonban a multinacionális cégek segítését is, hiszen ahogy hangsúlyozta, ők hozzák a nagyobb számú munkahelyet Csornára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A templomot, az iskolát nem hagyják Acsalagon

Acsalagon működik az iskola, az óvoda és megkezdték a templom felújítását is. A helybeliek bíznak a jövőben, hiszen látható a fejlődés. Járdák épültek például az utóbbi időben. Azt azért az acsalagiak is látják, hogy még sincs elegendő pénze az önkormányzatnak. A Kisalföld „búcsúkedden" látogatott el az ötszáz lelkes, hanságszéli faluba. Tovább olvasom