Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A történelmi idők súlyos áldozatot követeltek

Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke volt a városi ünnepség szónoka vasárnap délután.

A Petőfi-szobornál tartott ünnepségen a politikus arról beszélt, hogy 1848. március 15-e egy modern állam, a modern Magyarország megszületésének nagyszerű napja.

„Méltóan egykori történelmi nagyságához, saját erejéből, békében emelkedett fel az ország. A tizenkét pont, az áprilisi törvények, a jobbágyfelszabadítás, az ország újjászervezése egy szebb és jobb kor eljövetelét hirdette. Hazánk békés megerősödését és önállóságát a Habsburg birodalmi politika nem viselte el. Magyarország polgárai kénytelenek voltak megérteni és tapasztalni, hogy vannak történelmi idők, melyek a legsúlyosabb áldozatokat is megkövetelik. Különösen akkor, amikor a függetlenség a tét" – fogalmazott dr. Latorcai János.

A csornai ünnepség  műsorában a diákok megköszönték a negyvennyolcasok áldozatát a hazáért.
A csornai ünnepség műsorában a diákok megköszönték a negyvennyolcasok áldozatát a hazáért.

A megemlékezésen közreműködtek a Rubato Band, a Pántlika néptáncegyüttes, valamint a Széchenyi-iskola diákjai. Az utóbbi intézmény két tanára, Gecsei Edit és Szabó Rita a tőlük már megszokott színvonalon rendezték meg a műsort. A diákok az összeállításban elhangzó verseikkel, dalaikkal tulajdonképpen megköszönték a negyvennyolcasoknak, a forradalmároknak, hogy fontos volt számukra a haza sorsa és készek voltak életüket is feláldozni. Az ünnepség befejezéseként a város vezetői, az egyházak képviselői, a pártok, civil szervezetek, a rendőrség és a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai helyezték el koszorúikat Petőfi Sándor szobránál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvos az objektív mögött Csornán

A városi könyvtárban dr. Krekó Imre mutatkozott be fotóival. Tovább olvasom