Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

A tőke szabadon mozog

Áder János Fidesz-frakcióvezető csütörtöki kapuvári fóruma után lapunknak úgy nyilatkozott, a rábaközi kisvárosok gazdasági és munkaerőgondjait igazából csak a markáns tőkebetelepülés oldhatná meg.
Csütörtökön politikai nagygyűlésre hívta meg Kapuvárra Ivanics Ferenc képviselőtársát, a Fidesz-MPSZ frakcióvezetőjét, Áder Jánost. A vendéglátó Ivanics Ferenc a kapuvári húsgyár elmúlt három hónapjának történéseit vázolva kiemelte a sertéstenyésztőknek a gyár megvásárlásáért tett erőfeszítéseit. Úgy vélte: csak a szakminisztérium ígéreteit kellene beváltani ahhoz, hogy végre megnyugtatóan rendeződjék a helyi üzem sorsa. Méltatta a dolgozók, a város és a gazdák érdemeit a szerinte pillanatnyilag még csak részmegoldás elérésében.
Áder János országértékelésében a kormánypártok választási ígéreteit szembesítette a jövő évi költségvetés tervezett irányszámainak tükrében. A Fidesz-frakcióvezetőt a régióbeli gazdasági problémákról, a „rábaközi álomról" kérdeztük a nagygyűlés után.
– Igazán csak Csorna és környékének problémáit ismerem, de azt hiszem, hogy a két szomszédvár gondjai alapvetően azonosak. Bármennyire is adottak a lehetőségek, ezek a kisvárosok nem igazán tudtak élni ezekkel az előnyökkel. Konkrétan Csornán abban látom a problémát, hogy a városvezetés a választási ígéreteit sorra elfelejti – fogalmazott Áder. Véleménye szerint azonban e kisvárosok vezetése bármennyire is igyekszik új munkahelyek megteremtésére, a tőke, ha akarja, úgyis idejön, ha pedig nem, akkor a városi vezetők semmit sem tehetnek.
– Ám ha egy-két nagyobb cég megtelepszik ezekben a városokban, az vonzaná a többieket is. Erre követendő példa Jánossomorja, ahol a nyugati cégek betelepülése után megszűnt a munkanélküliség, sőt, még bizonyos gazdasági vonzerőt is gyakorol a környező településekre – vélekedett Áder János

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó lépésként kiemelik a családból a gyereket

A Csornai Népjóléti Szolgálat munkatársai iránt egyre nagyobb a bizalom a városban. Ennek… Tovább olvasom