Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A tét több mint egymilliárd forint

Rábaköz - A rábaközi vidékfejlesztési csoport a napokban elkészítette a Leader-program terveit. Ezek minisztériumi elfogadása után akár 1,4 milliárd forint fejlesztési pénz érkezhet a Rábaközbe.
Hutflesz Mihály előterjesztésében a Rábaköz Vidékfejlesztési Csoport képviselői elfogadták azt a tervet, mely a térség fejlesztési elképzeléseit tartalmazza. A háromszáz oldalas anyagba minden olyan elképzelés belekerült, melyet a vidékfejlesztési csoport több mint kétszáz tagja fontosnak és elérhetőnek tartott a következő öt évben.

Az elképzelések a turizmus, a néphagyományok megőrzése és természetesen a gazdaságélénkítés tárgykörébe tartoznak. – Nemcsak a szigorúan vett gazdasági kérdések szerepelnek a minisztériumhoz elbírálásra beadott anyagban, de a Rábaköz közösségépítő szerepét is erősítettük – jelentette ki Hutflesz Mihály.

Hutflesz Mihály: Minden elképzelést felvázoltunk a háromszáz oldalban.
Hutflesz Mihály: Minden elképzelést felvázoltunk a háromszáz oldalban.


A tervezési szakasz végeztével elbírálják a beérkezett pályázatokat és ezt követően úgynevezett Leader-csoporttá vagy vidékfejlesztési csoporttá minősítik a rábaközieket. Míg az utóbbi esetében egymilliárd, addig az előző csoport esetében 1,4 milliárd forint fejlesztési pénz érkezhet a régióba. – Természetesen a magasabb összeget céloztuk meg – hangsúlyozta Hámori György elnök. A döntés vélhetően nyár végén születik meg.

Olvasóink írták

 • 6. Lizsu 2008. június 09. 12:39
  „Helló höbörgők!
  A LEADER után nézni az smafu? Jobb itt dúlni-fúlni? Látom igen;)”
 • 5. Gondolkodó 2008. június 06. 21:07
  „Hutflesz ne beszéljen és ne tervezzen mert hazugságból nem lehet élni.”
 • 4. matriné 2008. június 06. 08:08
  „Képzeld el kedves "pan. cser", hogy. ha normális emberek nem tudnak eligazodni azon, hogy hova kerűl és került az ország "közpénze" akkor a mai rendőrségeink ügyészségeink hogy tudnának, főleg ha felkérve sincsenek. Főleg, ha még mindig a parancsuralomhoz vannak szokva!”
 • 3. pan.cser 2008. június 04. 21:44
  „Így megy ez, pályázatot kell írni, azt elfogadják és jön a pénz. A korrupciót intézményesítették. Ott fönn a tyúkólban nyilván tudják mi van a Rábaközben, viszont lesznek "líder" csoportok, mert affektálunk. Magyar név nincs? Ember legyen a talpán aki eligazodik, kistérség, nagytérség, a fene tudja milyen csoportok. A nagy testvér ott fönnt viszont dönt, ha nem tetszik a képük nem kapnak!”
 • 2. matriné 2008. június 04. 15:59
  „Hát nem sok hű-hó a semmiért! De, hogy miért is pontosan, azt nem nagyon tudjuk. Lehet, hogy bába lesz bőven, de ,hogy lessze gyerek az a jövő titka.”
 • 1. sziszifusz 2008. június 04. 13:53
  „Lemaradtam v. elmaradtam.
  Azért gratulálok.
  Nem tudom ki fia-borja ez a csoport és mi az amivé majd és hogyan válnak.
  Szorítok az 1,4 milliárdért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp is vitte a hivatali kocsit

Csorna - A Kisalföld május 30-i számában Papp József országgyűlési képviselő mondta el véleményét a… Tovább olvasom