Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

A testület felbecsülteti az ipari parkos telket

A csornai képviselő-testület azon van, hogy a beharangozott napelemgyár megépüljön a városban. Az ipari parkban lévő területüket felbecsültetik, hogy konkrét ajánlattal fogadhassák a befektetőt. Úgy tudjuk, a városba augusztusban érkezik.


A csornai önkormányzat felkészülten szeretné várni a napelemgyárat építő cég képviselőit. Konkrét ajánlattal, az ipari területet felbecsültetve. A képviselő-testület megkezdte a ipar parki terület értékesítésének előkészítését.

A testület kedden zárt ülésen tanácskozott a kérdésről. Horváth Péter jegyző tájékoztatott a részletekről. Elöljáróban megjegyezte: a képviselő-testület egységes és egyetért abban, hogy a törvény adta lehetőségeken belül elősegítse a város és a térség számára nagyon fontos beruházás megvalósulását.

A 3,3 hektáros telek eladását, illetve az érte kapott pénzt egyébként már az idei költségvetésbe is betervezték év elején.

– A keddi testületi határozat úgy szól, hogy két független ingatlanszakértővel becsültetjük fel a területet – fogalmazott Horváth Péter. – A szakvéleményeket a következő testületi ülésre terjesztjük be. Felkészülünk arra, hogy a fejlesztés ezen a területen kezdődhessen meg. A döntés egyhangú volt, tehát a testület valamennyi tagja azon van, hogy a beruházás megvalósulhasson Csornán.

A jegyző hozzátette: a képviselő-testület ugyanebben a határozatban mondott köszönetet Gyopáros Alpárnak és Áder Jánosnak az ipartelepítés érdekében végzett munkájukért.

Kedden napirenden szerepelt a városháza földszintjén kialakított termelői bolt bérbeadása is.

Horváth Péter elmondta: egy rábapordányi vállalkozó tett ajánlatot az önkormányzatnak. Az eredeti céllal, azaz termelői boltként üzemeltetné, szeptember elsején lép életbe a bérleti szerződés. Addig kisebb átalakításokat kell elvégezni az üzlethelyiségben, melyre az önkormányzat vállalt kötelezettséget. A bolt várhatóan két-három alkalmazottnak ad majd munkát.

Olvasóink írták

  • 2. Jerry 2011. augusztus 03. 09:08
    „http://www.alternativenergia.hu/tag/ecosolifer-ag érdemes elolvasni.A képviselő már ki is vitte a gyár képviselőit, hogy bemutassa a helyet,ahol a gyár épül,és talán meg is egyezet az árról is már, a polgármesteri hivatal,a vásor lakóinak képvielői nélkül a város tulajdonában lévő telekről.Vajon mennyi megy ebből zsebbe? Az is érdekes, hogy a cég svájci bejegyzésű magyar tulajdonu, ainek nincs magyar nyelvű honlapja.Az sem furccsa, hogy több fidesz érdekeltségü cég svájci bejegyzésű, magyar tulajdonú? Az sem, hogy éppen akkor jön a cég Svájcból,mikor éppen szárnyal a svájci frank, és azután,mikor viktor király szerint hanyatlik a nyugat? Azt már nem is említem, hogy a város vezetőjét semmiről sem tájékoztatják, csak a sajtóból értesül mindenről? Hát vannak itt élrdekes dolgok.......................lehet vitázni,kérdezni”
  • 1. CSIRIBIRI 2011. július 30. 12:36
    „Ugyis ingyér-fingér adják oda és totál adókedvezményt biztosít a fidesz frakció a véghajrában ,csakhogy a nagy beharangozás ne elszálló smafu* legyen .
    A fidesz frakció önteltsége a rábaközi magazinban meg egyenesen visszataszító,mivel a polgármester és a "FIDESZES KORONÁSOK" sem ma jöttek le a falvédőről ,nem úgy mint egyes villongó fideszesek . !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Marica nem lett igazgató

Nem választott főigazgatót összevont oktatási intézményei élére a csornai képviselő-testület. Az… Tovább olvasom