Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A termálkút új tulajdonosai üzemeltetnék a fürdőt is

Csorna - A csornai termálkút új tulajdonosai ígérik: adnak vizet a fürdőnek és ők is vállalnák az üzemeltetését. Fejlesztési elképzeléseik is vannak, melyekről az önkormányzattal egyeztetnek.

˝A csornai kertészeti telep új tulajdonosainak szándéka komoly, hosszú távú befektetésben gondolkodnak. Vállalnák a termálfürdő üzemeltetését, fejlesztését is˝ – közölte a Kisalfölddel az Er Immo Kft. ügyvezető igazgatója.

A céget külföldi üzletemberek alapították, szakembereik között vannak fürdőműködtetésben jártasak is.

Az osztrák tulajdonú Kerti Park Kft. 2005-ben vásárolta meg a kertészeti telepet. Annak idején a termál üzemeltetését is vállalta. Megállapodtak az önkormányzattal: különböző feltételek teljesítése esetén – például a téliesítés – az ingatlan a társaság tulajdonába kerül. Az Er Immo Kft. befektetői ezeket a feltételeket ugyan még nem ismerik részletesen, de ők is készek vállalni a fürdő fejlesztését. Később akár meg is vásárolnák a területet. A termálvíz hasznosítására is vannak ötleteik.

– Az önkormányzat vezetőivel folyamatosan tárgyalunk, szeretnénk megismerni az elképzeléseket a stranddal kapcsolatban – fejtette ki az ügyvezető. – Többféle konstrukcióban lehetne működtetni, ehhez tudnunk kell az elvárásokat. A nyári üzemeltetés természetesen megoldható. A téliesítés azonban olyan beruházást igényel, amit manapság igencsak meg kell fontolni. Arra törekszünk, hogy gazdaságossá tegyük a fürdőt, tudomásul véve a város szempontjait is. Azt már látjuk, hogy az elhelyezkedése nem a legjobb. Az autópályától távol van, a turizmus nem éppen élénk a környéken, de megígérhetem, hogy a termált nem zárjuk be. A végső döntést persze majd szakemberek segítségével hozzuk meg. Az azonban fontos, hogy egyelőre a Kerti Park az üzemeltető, a mi társaságunk a kertészet tulajdonosa. A cégvezető hozzátette: látta az utóbbi napok rombolását a strandon, de az okokat ő sem ismeri. A mögötte álló befektetői csoport sem kíván foglalkozni ezzel a kérdéssel. „Mindenesetre megdöbbentő, hogy az újonnan felhúzott épületeket lebontják" – jegyezte meg. Arról, hogy a fürdőfejlesztésekre mennyi pénzt tudnak fordítani, az ügyvezető úgy reagált: már végeztek számításokat, de konkrét összegekről még korai lenne beszélni.

– Egyelőre a kertészeti termelés elindítása a legfontosabb feladatunk – fogalmazott. – Tárgyalunk a partnerekkel, azon vagyunk, hogy minél előbb megkezdhessük a munkát. A paradicsomfajták és többféle biozöldség termelése lesz a főprofilunk. Körülbelül tíz alkalmazottnak tudunk majd állandó munkát biztosítani.

Olvasóink írták

 • 4. qeu 2009. június 27. 12:31
  „moderálva, saját kérésre”
 • 3. Capr 2009. június 27. 02:32
  „Hát a szívem szakad meg....:)

  "Azt már látjuk, hogy az elhelyezkedése nem a legjobb. Az autópályától távol van, a turizmus nem éppen élénk a környéken, de megígérhetem, hogy a termált nem zárjuk be."

  1. Tényleg nem ideális a termál elhelyezkedése, DE Sárvár, Bük is távol van az autópályától, mégis fejlesztették a fürdőket, szállodákat, infrastruktúrát. Ráadásul tessék példát venni Kehidakustányról...
  2. Mi az hogy nem zárjuk be a termált???? Vazze, tegyetek rendet a fejetekben: NEM A KFT TULAJDONA A TERMÁL!!! Mit akartok be nem zárni, azt ami nem a tietek? Leülni, egyes.

  "A téliesítés azonban olyan beruházást igényel, amit manapság igencsak meg kell fontolni."

  3. Ezzel a hozzáállással ne is tárgyaljatok az Önkormányzattal az üzemeltetésről. Ha nem áll módjában a cégnek fejleszteni, akkor miről beszélünk... Persze a termálvíz jó fűtésre is csak akkor vissza kell sajtolni a földbe, amely jelentős költség. No, ezért kell a kertészet tulajdonosának a Termál, mert fürdők esetében nem kell visszasajtolni a vizet. Hiú ábránd, hogy turisztikát meg "wellness" beruházásokat akarnak....

  "Az azonban fontos, hogy egyelőre a Kerti Park az üzemeltető, a mi társaságunk a kertészet tulajdonosa."

  4. Az egy dolog, hogy a Kft. tárgyal az Önkormányzattal az üzemeltetésről. Kérdés: A kertészet új tulajdonosa leült tárgyalni a Kerti Parkkal a termál üzemeltetés átvállalásáról, illetve az Önkormányzat miért nem bont azonnal szerződést a Kerti Parkkal, hiszen nyilvánvaló, hogy itt ők már semmit nem fognak csinálni...??? Megy már megint a mellébeszélés. A Kerti Park kötbérezésével mi a helyzet?

  "Az Er Immo Kft. befektetői ezeket a feltételeket ugyan még nem ismerik részletesen, de ők is készek vállalni a fürdő fejlesztését. Később akár meg is vásárolnák a területet. A termálvíz hasznosítására is vannak ötleteik."

  5. Még nem ismeri a cég az Önkormányzat fejlesztési elvárásait, de már tettre készen jelentkezik a termál-üzemeltetésért. Nem furcsa üzleti koncepció ez?? A hasznosítási ötleteket lásd a 3. pontban :)

  Ismét jött egy kalandor cég....az önkormányzat bedől a csilli-villi póverpojint fejlesztési prezentációnak....a termál pusztul....a város lakossága szomorú. Életképek, Csorna 2009.”
 • 2. miro132 2009. június 26. 11:11
  „gondolom az Onkormanyzat ervenyesitheti a kotber igenyet a regi tulajdosnoson ....”
 • 1. Goldman 2009. június 26. 07:25
  „"a turizmus nem éppen élénk"
  Viszont rengeteg az átutazó akik megállnának és több időt is eltöltenének ha olyan színvonalú lenne a termál.
  Egy lepusztult strandtól ne várjanak csodát...Több mint húsz év lemaradásban van.
  Azonkívűl maga a kertészet szégyene az ahogyan a környéke kinéz és az az érzésem, hogy az új befektetőtől sem fogunk mást látni.
  Valahogy mindig olyan érzésem volt és van, hogy ez a termál mindenkinek csak púp a hátán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankonyha az enesei diáklányok örömére

Enese - A közelmúltban pályázati, önkormányzati és alapítványi forrásból készült el az iskola… Tovább olvasom