Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A Temető utcaiak kérték

Az egyedi Temető utca lakóinak nyugalmát, illetve az útburkolat állapotát sorompó őrzi néhány hete.
Sorompó zárja le néhány hete az egyedi Temető utcát. Az útakadályt az utca közepén helyeztette el az önkormányzat a falun átutazó és a központot „levágni" szándékozó autósok bosszúságára, de az ott élők örömére. A „sorompójelenségre" egy Egyedről érkező telefonhívás hívta fel szerkesztőségünk figyelmét.

Ottjártunkkor nyitva volt a sorompó, akkor volt ugyanis a „kukanap". Néhány traktoros is használta az utcát, hogy földjeit megközelíthesse.
Németh Ferenc, a Temető utca legidősebb lakója szomszédai véleményét is elmondta.

– Gyűlésre hívtak össze bennünket, mert már régóta sürgettünk valamilyen megoldást – újságolta a 85 esztendős Feri bácsi. – Itt ugyanis nem tudtunk már nyugodni, akkora volt a forgalom. Teherautók, személyautók egyaránt erre kerültek, ha nem akartak bemenni a faluba. Éjjel is nagy volt a por. Az útburkolatot tönkretették, az önkormányzat nem győzte javíttatni. Örültünk, amikor kitették a sorompót, már most érezhetően nagyobb a csend a környéken. Akiknek mindenképpen erre kell eljárniuk, mint ahogy a gazdálkodók is, kinyithatják.

Feri bácsinak megemlítjük: mi lesz, ha mentőt kell hívni az utcába és a mentősök éppen rossz oldalról közelítik meg. Mire visszafordul a jármű, hosszú, valakinek éppen az életet jelentő percek telhetnek el. Vagy ugyanez a helyzet a tűzoltókkal is. Németh Ferenc szerint erre nem is gondoltak, pedig bármikor szükség lehet a segítségre.
– Azt mondták, mindenki kap kulcsot a sorompóhoz, de nekünk eddig nem adtak – gondolkodik el.

Vadosné Varga Katalin egyedi polgármester szerint olyan döntést nem lehet hozni, ami mindenkinek megfelel. A sorompó kihelyezésével az utcabeliek érdekeit védik, de fontos szempont az útburkolat óvása is.
– Megkérdeztük a Temető utca lakóit és egyértelműen e megoldás mellett foglaltak állást. A szennyvízcsatorna kiépítése után tönkrement az út, hitelből újíttattuk fel. Mindent áttekintettünk, mindenre gondoltunk, nem lesz probléma a sorompóval – tette hozzá Vadosné Varga Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült a kistatai templom

Ács Lajos plébános elmondta: egy 1831-ben kelt jegyzőkönyv szerint a szili templomban nem fértek el a hívek – sziliak és kistataiak –, ezért a győri püspök utasította a kistataiakat, hogy építsenek maguknak templomot. Pk végrehajtották az utasítást és 1836-ban felépült a templom. Kistatán külön iskola és egyházközség működött. Előbbi 1952-ig, utóbbi 2001-ig. Tovább olvasom