Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A temető mellett épül fel az áruház

A lakossági ellenállás miatt a befektető levélben állt el azon szándékától, hogy a Honfoglalási park helyén építsen üzletközpontot (áruházat) Kapuváron. Helyette a temető mellett építkezik.
Mégsem lesz Kapuváron a Honfoglalási park területén üzletközpont. Legalábbis a beruházó egyelőre elállt ettől a szándékától és inkább az eredetileg tervezett, temető melletti ingatlanon építkezik. Erről, illetve a város gazdasági és humánprogramjáról is tanácskoztak a kapuvári képviselők hétfői ülésükön.

A néhány hete elhíresült kapuvári telekcsereügy tárgyalásával kezdődött a város képviselő-testületének hétfői ülése. A képviselőket arról tájékoztatták, hogy a beruházni kívánó P. T. C. cégcsoport egy, a városházára küldött fax szerint eláll az ingatlancserétől és a temető mellett, a volt ÉDÁSZ-területen építi meg az áruházat.
Dr. Biró Péter polgármester kommentárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a város ezzel a lépéssel nemcsak harmincmillió forintot veszít, hanem sokkal többet, hiszen a temető bővítése is lehetetlenné válik, ezenkívül erkölcsi kár éri Kapuvárt. A polgármester szerint a sajtó is felelős a kialakult helyzetért.

Borsodi Tamás jegyző arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a megyei közigazgatási hivatal több törvényességi észrevételt is tett a kapuvári döntéseket illetően. Például kifogásolta, hogy zárt ülésen tárgyalta a testület az ingatlancsere ügyét. A hivatal arra hivatkozik, hogy a terület funkcióváltása közügy, s mint ilyen megelőzi az üzleti titok fogalmát. A hatóság ezért a téma újratárgyalására kötelezte a testületet.
Varga Géza azt javasolta társainak, hogy ismét vegyék napirendre a Honfoglalási park kérdését, ám Biró Péter ezt az indítványt nem bocsátotta szavazásra.

A polgármester hosszúra nyúlt magyarázata után aztán az érdemi munka első részeként a város gazdasági és humánprogramját tárgyalták a képviselők. Mint dr. Biró Péter fogalmazott, az önkormányzat keretek köré van szorítva, de a program elemei az év során változhatnak. Ezután részletesen ismertette a programot, melyben kiemelt helyet kapnak egyebek mellett a városfejlesztési feladatok, az egészségügy, a szociális ellátás, az oktatás-nevelés, a közművelődési és sporttevékenység, a munkaerőhelyzet, illetve az önkormányzat kapcsolatrendszere. A napirendhez kapcsolódóan Kóczán Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke arról beszélt, hogy takarékos gazdálkodás mellett vannak olyan feladatok, melyek elsőbbséget kell hogy élvezzenek. Boldis Géza, a pénzügyi bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy minden évben nehezebb gazdálkodás elé néznek, hiszen nőnek a feladatok is. Hámori György, az oktatási bizottság vezetője azt han goztatta, hogy nehéz dolog úgy tervezni szakterületükön, hogy a közoktatási rendszer átalakítás előtt áll. Boross János, az egészségügyi bizottság elnöke szerint gazdasági eredményeket nem lehet megfelelő humán erőforrás nélkül elérni. Magyar Attila, a jogi és kommunikációs bizottság elnöke hozzászólásában a kapcsolatrendszer bővítésére hívta fel a figyelmet, ami a különböző pályázatok igénybevételénél jelenthet előnyt.
A jövő után a múlt került szóba az ülésen és a képviselők elfogadták a város 2002-es zárszámadási rendeletét, megállapítva, hogy sikeres évet hagytak maguk mögött.

Kapcsolódó cikkek >>

Honfoglalási park: még nem dőlt el a sorsa (2003-04-27) >>
Gazdasági érdekek döntenek (2003-04-17) >>
Képviselői igen – bizottsági nem (2003-04-03) >>
A temető mellett épül fel az áruház (2003-04-29) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondanak az Arany-iskoláról

A megyei közgyűlés nem adja vissza Csornának az Arany János Általános Iskolát és Speciális… Tovább olvasom