Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

A tavalyinál több pénzre számítanak

A ravatalozó felújítása szerepel első helyen a maglócai önkormányzat tervei között. Bíznak benne, hogy az elképzelésekhez anyagi forrást is sikerül szerezniük.

A maglócai képviselő-testület egyelőre nem tudja még, mennyi lesz a falu idei költségvetése. Tavaly 12,8 millió forintból gazdálkodhattak, most valamivel többre számítanak. Terveik vannak, de felelőtlenül nem akarnak költekezni, mert a pályázatokhoz is szeretnének önrészt biztosítani.

Farkas Miklósné polgármester a Kisalföldnek elmondta: a fontosabb elképzelések között a ravatalozó felújítása szerepel első helyen.
– A ravatalozó belül rendben van, de kívül ráfér a felújítás és a bővítés. A tatarozás mellett ugyanis szeretnénk előtetőt, azaz fedett részt kialakítani. Több községben is láttunk már jó megoldásokat, jó volna, ha Maglócán is meg tudnánk valósítani. Persze, ez az anyagi helyzetünktől függ majd és a pályázatoktól, mert támogatásra szükségünk van. Meg kell oldanunk a kultúrház nagytermének fűtését is. Korábban egy cserépkályha biztosította a meleget, de el kellett bontanunk. Most gázkonvektorok felszerelésén gondolkodunk, várhatóan a következő képviselő-testületi ülésen hozunk döntést.

Farkas Miklósné hozzátette: nagyon bíznak benne, hogy az adósság nélkül gazdálkodó települések számára kiírt pályázaton sikeresek lesznek.

– Nem volt hitelünk, nem volt szükség önkormányzatunknál a konszolidációra. Nagyon várjuk, hogy valamilyen kompenzációt kapjunk, hiszen minden fillérre szükség van a községben – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy népesebb legyen falujuk. Várják a betelepülő családokat, mint mondta, érdeklődő mindig van, legutóbb karácsony előtt érdeklődött egy házaspár Maglócán. „Vannak eladó házaink, jó lenne, ha jóravaló családok költöznének hozzánk. Erre példa Farkas Rózsa és családja, akik a Vajdaságból kerültek ide tavaly és azonnal beilleszkedtek" – jegyezte meg Maglóca polgármestere.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: ˝A jobboldali vitának a város látja kárát˝

A csornai politikai helyzetről fejtette ki álláspontját pénteki sajtótájékoztatóján Kránitz László, az MSZP rábaközi képviselőjelöltje. Tovább olvasom