Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

A támogatottság épphogy elég, de már pályáztak

A szilsárkányi önkormányzat is szeretné, ha a faluban kiépítenék a szennyvízcsatorna-rendszert. Igaz, a beruházás támogatottsága nem a legmagasabb a községben. Ezen túl még az óvodát újítanák fel.
A szilsárkányi önkormányzat, akárcsak a szomszédos pásztori, a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítésére készül. Benyújtották már pályázatukat is, 376 millió forintos költségvetéssel. A beruházáshoz kilencvenszázalékos támogatásra számítanak. Az ingatlantulajdonosoknak 150 ezer forintos hozzájárulást kellene fizetniük.

Az új játszótér hamar népszerű lett a gyerekek körében.
Az új játszótér hamar népszerű lett a gyerekek körében.

– Azok jártak jól, akik négy évvel ezelőtt csatlakoztak a takarékossági programhoz. Ők száznegyvennégyen most be tudják fizetni a rájuk eső költségeket. Persze a többieknek sem kell erőn felüli terhet vállalni. Keresünk ugyanis számukra is elfogadható megoldást a befizetések ütemezésére – tájékoztatott Zöld Péter polgármester. Hozzátette: a pályázati kiírásban megjelölt lakossági támogatással rendelkeznek. Igaz, nem sokkal, de túllépték az 52 százalékos határt.

Az óvodát szeretnék felújítani, de eddig nem találtak forrást.
Az óvodát szeretnék felújítani, de eddig nem találtak forrást.


– Csodálkozom rajta, hogy ennyien igényelnék a közművet, de bízom benne, hogy a hozzáállás megváltozik.

Zöld Péter
Zöld Péter

A polgármester elmondta: a kivitelezés költségeit emeli, hogy a falut kettéosztó 86-os főút burkolata alatt kellene a rendszert elvezetni, máshol ugyanis nincs helye. Az úttest helyreállítását nem támogatja a pályázat.
Az egyéb tervek között megemlítette az óvoda épületének felújítását. Az intézményre ráférne a felújítás, ám eddig nem sikerült forrást találniuk. Most lenne egy pályázati kiírás, de az óvoda szakmai fejlesztését támogatja és kismértékben az „arculat" karbantartását. Így a községházán gondolkodnak még, benyújtják-e igényüket. És ha már az óvodáról beszélt, Zöld Péter megjegyezte: a gyereklétszám, úgy néz ki, hogy stabilizálódik a faluban. „Talán elindult egy folyamat, ami megállítja a lélekszám csökkenését. Ehhez igyekszünk mindent megadni, tavaly adtunk át a községháza udvarán egy jól felszerelt és a gyerekek által hamar megkedvelt játszóteret is" – fejtette ki a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magditól a díszpolgári címig

Nagy sikerű Rúzsa Magdi-koncerttel nyitott és posztumusz díszpolgári kinevezéssel zárult a… Tovább olvasom