Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A tájegység értékeire irányítják a figyelmet

A város önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be „Helyi értékmentés, értékteremtés, értékmegőrzés a Rábaközben” célterületre, melynek keretében rendezik meg a IV. Rábaközi Gazdanapokat szeptember 9-től 11-ig Kapuvár Fő terén.
A Rábaközi Gazdanapok a tájegység értékeire irányítja a figyelmet, befelé erősíti az együttműködést, kifelé eredményesebben léphet fel a tájegység turisztikai megjelenítésében. A Rábaközi Gazdanapokon a tájegység kulturális, művészeti, gasztronómiai, népi kismesterségeinek értékei, öko- és biotermelői mutatkoznak be a Rábaköz kulturális szereplőinek közreműködésével a tájegységből és az azon kívülről érkező vendégek számára. A rendezvény a pénteki nap délutánján konferenciával indul, ahol az agrárium kihívásairól, megvalósult projektekről, szervezetek által nyújtott támogatásokról kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

Szombaton „Rábaköz ízei – Fertő-táj borai” címmel nyílik gasztronómiai kiállítás és vásár, ahol a látogatók tájételeket és hozzá kiváló borokat kóstolhatnak. A gasztronómia vonalát erősíti a rábaközi perecverés bemutatója, valamint a szakma nagy mestereinek előadása.

Vasárnap a már hagyománnyá váló Terményáldással indul a program az egyházak képviselőinek részvételével, majd a Szent Korona-tan üzenetéről hallhatnak előadást, illetve kulturális programokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

A hétvége mindkét napján agrárkiállítás és -vásár, kézművesvásár, kulturális programok helyi és rábaközi fellépők részvételével, valamint gyerekjátszó várja a vásárra látogatókat a városháza és a katolikus iskola előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

155 hektár – Jók a termésátlagok a Csukás-földeken

A csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola tangazdaságában idén 155 hektáron termeltek. Tovább olvasom