Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A szülői klub petícióban kért szigorítást

Hámori György: Elsősorban a család feladata a gyermekek szórakozási szokásainak meghatározása.

A kapuvári Széchenyi-iskola szülői klubja szigorítaná a szórakozóhelyek kiskorúak általi látogathatóságának feltételeit. Petíciót juttattak el a polgármesterhez. A városháza szerint nem az önkormányzat feladata a gyermeknevelés.

A kapuvári Széchenyi-iskola szülői klubja petícióban kérte az önkormányzatot, hogy szigorítsa a kiskorúak bejutását a helybéli szórakozóhelyeken.

„Tudomásunkra jutott, hogy az önkormányzatoknak lehetőségük van olyan helyi rendelet létrehozására, amiben szabályozzák, hogy kiskorú gyermekek meddig tartózkodhatnak az esti órákban nyilvános szórakozóhelyeken. Azzal a kéréssel fordulunk a polgármesterhez, hogy fogjunk össze gyermekeinkért! Jó lenne, ha az esti programok kezdetét sikerülne normális időpontra »kényszeríteni« városunkban, a korlátozó rendelet megalkotásával. Gyermekeink előtt mi is hivatkozhatnánk a rendeletre, mert most nehéz megmagyarázni, hogy miért nem mehetnek el este, hiszen a programok tényleg az éjszakai órákban kezdődnek. A rendvédelmi szerveknek is jogalapjuk lenne az intézkedésre, mert most a személyiségi jogok védelme miatt az ő kezük is meg van kötve."

A petíciót közel harminc szülő támogatja. A városházára is elküldött levélre lapunknak Hámori György polgármester és Borsodi Tamás címzetes főjegyző válaszolt.

Utóbbi hangsúlyozta: a szórakozóhelyek nyitva tartását kormányrendeletek és törvények szabályozzák, ennek kiegészítése az önkormányzat részéről szükségtelen.

A polgármester hozzátette: a kapuvári szórakozóhelyek nyitva tartásának és programszervezéseinek szabályozása már napirenden van a városházán. – Tesszük ezt azért, mert mindenki által nyilvánvalóak a nyári, éjszakai nyitva tartások visszásságai – mondta Hámori György. Ám úgy véli, elsősorban a szülők feladata kiskorú gyermekeik nevelése és szórakozási szokásaik meghatározása. Erre a hivatalnak sem felhatalmazása, sem jogköre nincs. – Nem vállalhatjuk át a szülők nevelési feladatait, s azt sem tudjuk eldönteni, hogy előbb szoktak-e rá a fiatalok a kései eljárásra vagy a szórakozóhelyek vezetői rakták késői időpontra programjaikat – jelentette ki Hámori György. Hangsúlyozta azonban: még iskolaigazgatóként is akceptálta a szülők különféle kéréseit. – Ez előtt azonban értetlenül állok, a gyermekek szórakozási szokásainak kialakítása szülői és nem önkormányzati feladat – jegyezte meg Hámori György polgármester.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonások, új vezető

Üléseztek és döntéseket hoztak a régiók városainak képviselő-testületei. Csornán az oktatási intézmények megszüntetése és összevonása volt a középpontban. Kapuváron pedig igencsak rövidre sikeredett a képviselő-testület legutóbbi ülése, ahol többek között az ipari park élére új vezetőt válsztott a testület. Tovább olvasom