Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A szülőhely vonzásában

Babóton a minapi falunapon mutatták be a település történetét feldolgozó könyvet, s egy új, szilárd burkolatú utcát is felavattak.
Dózsa utca
Molnár János polgármester elmondta: a könyv két szerzője, Szabó István, a kapuvári Széchenyiiskola történelemtanára és Csiszár Attila muzeológus nyitott kapukat döngetett, amikor felvetették a kiadvány megjelenésének gondolatát. A település történetét eddig még nem dolgozták fel. Az önkormányzat anyagi lehetőségei szerint segítette a könyv kiadását.
Szabó István társszerző, úgy is, mint a falu szülötte, elmondta: a most megjelent könyvet első lépésnek szánják, hiszen korántsem teljes az anyag. A kiadvány egy történeti részből és egy néprajzi áttekintésből áll. – Azt szeretném, ha minden babóti családban megtalálható lenne ez a könyv, hiszen szülőhelyünk nagyon gazdag történelmi és néprajzi emlékekben. Büszkék lehetünk erre a falura, mert az államalapítástól jelentős szerepet töltött be a környék történetében.
Csiszár Attila a település néprajzi emlékeit dolgozta fel, s ajánlásában ő is a falu gazdag néphagyományait emelte ki.
Molnár János polgármester a Dózsa utca felújításáról elmondta, hogy három sikertelen pályázat után a negyediken nyerték el a felújításhoz szükséges pénzt. Idén erre 12 millió 580 ezer forintot kapott az önkormányzat, de az út teljes beruházása, kivitelezése 18 millió 500 ezer forintba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földek, gabonák, remények, hitelek

A mezőgazdasági vállalkozók többsége befejezte a tavaszi munkálatokat. Most már csak az időjáráson… Tovább olvasom