Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A szórólapok ellen nem sokat tehetünk

A Kisalföldben olvashattuk, hogy a panelházakba nem mehetnek be a szórólapozók.


Mit tehet a családi házban élő, hogy ne árasszák el postaládáját kéretlen hirdetési kiadványokkal? Ha nem vagyunk itthon, és kirabolnak bennünket, mert tele a láda, ki vállalja a felelősséget? Családi házas (Olvasói SMS)

Hivatalosan egyvalamit lehet tenni a szórólapozók ellen – reagált a kérdésre Horváth Péter, Csorna jegyzője.

– A polgármesteri hivatalokat sokszor keresik meg ugyanezzel a felvetéssel. A magyar állampolgárok személyi adatait és lakcímét a Miniszterelnöki Hivatal irányítása alatt működő Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala tartja nyilván. A jogszabályok értelmében a nyilvántartásból harmadik fél megvásárolhatja azoknak az állampolgároknak az adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották le. Az ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkező állampolgárok elektronikus úton megtilthatják vagy újból engedélyezhetik, hogy adataikat harmadik fél a nyilvántartásból marketingcélokra megvásárolja.

Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, egy adatlap kitöltésével írásban a lakcíme szerinti polgármesteri hivatalban teheti ezt meg. Ebben az esetben a névre és címre érkező anyagoktól megmenekülünk. A kéretlenül beszórt szórólapokkal és hirdetési újságokkal azonban nem tudunk mit kezdeni. Nincs jogkörünk, hogy intézkedjünk. Két dolgot tehet a panaszos: egyrészt írja ki a postaládára, hogy nem kéri a szórólapokat és a terjesztők talán megértőek lesznek. Másrészt, ha valaki elutazik, kérje meg szomszédját vagy ismerősét, hogy távolléte idején ürítse rendszeresen a postaládát. Így nem tűnik fel a bűnözőknek, hogy elutaztak a háziak – fogalmazott Horváth Péter jegyző.

Olvasóink írták

 • 5. vonalkód 2011. szeptember 17. 12:04
  „Az igaz de a szórólaposokkal van baj akik nem normálisan helyezik el illetve a postaládába úgy gyűrik ben a hirdetési újságot.”
 • 4. pancser 2011. szeptember 16. 18:01
  „Nem tudom miért kell a szórólapok miatt hisztizni. Akinek nem kell, dobja a kukába. Viszont sokkal többen vannak akik akarják a szórólapokat. Meg is éri nézegetni őket, nem kis pénzt lehet megtakarítani, másrészt információkhoz jutunk egyes termékekről, melyről azt sem tudjuk különben, hogy létezik.”
 • 3. vonalkód 2011. szeptember 15. 14:59
  „Nálunk már nem is csak bedbják, hanem egyszerüen kiszórják az egész lépcsőházét a lépcsőre és ott hagyják. A szél fújja az eső szétmossa.
  De ha megfogom a szórólapost akkor .....”
 • 2. taryt 2011. szeptember 15. 14:12
  „Madarász, neked kellene egy kicsit figyelmesebben olvasnod. Láthatod, hogy kétféle "beszórásól" van benne szó. Egy: a névre szólóak, kettő: a kéretlen reklámanyagok.”
 • 1. Madarász 2011. szeptember 15. 10:53
  „Már bocsi, de a szórólapok, reklámújságok nem névre szólóak, hanem járják az utcákat és bedobálják. A cikkíró keveri a szórólapot a DM levéllel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: fotókiállítás a csíksomlyói búcsúról

Csíksomlyói fotókat mutattak be a kapuvári Városházán. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom