Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A színház a legvonzóbb program

Kapuvár - A Rábaközi Művelődési Központ igazgatója szerint a kiállítások és író-olvasó találkozók egyre kevésbé vonzóak. Az intézmény – bár érzékeli a válságot – jól teljesít: a színház közel négyszáz bérletessel működik.
Nagyné Henye Zsuzsanna, a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ igazgatója szerint a kiállítások és az író-olvasó találkozók mindinkább elvesztik közönségüket. A kapuvári kulturális élet központja azonban hétről hétre mind több civil kezdeményezésnek ad helyet. Színházi előadásaik még mindig sikeresek, ám a bérletesek száma kismértékben csökken.

Hetente közel négyszáz látogatóval, tizenhárom csoport működik a művelődési központban. A hatvan tagot számláló nyugdíjasklub évente ötvenszer, a tizenöt-tizenöt tagú rajz szakkör és sakkiskola közel negyven alkalommal, a félszáz tagot számláló Hanság néptáncegyüttes majd ötven ízben vette igénybe a termeket. A klubokon, szakkörökön kívül pártok, civilszervezetek, több zenekar és tánccsoport, valamint számos esetben a városháza is szervez rendezvényt az intézményben. – Többek közt két rockzenekar is falaink között próbál. Idáig sok pénzt fizettek a próbateremért, a művelődési házat ingyen használhatják – mondta el az igazgató. Hangsúlyozta, annak örül, hogy egyre több a délutáni klubfoglalkozás.

A tavalyi programban újdonságnak számított az indiai est.
A tavalyi programban újdonságnak számított az indiai est.

Kiállításokból például tavaly tízet rendezett az intézmény, ezekről Nagyné Henye Zsuzsanna kijelentette: látogatottságuk egyre romlik. Néhány éve még a tanárok átvitték a diákokat egy-egy tárlatra, ez azonban az utóbbi időben elmaradt. Szintén nehéz közönséget verbuválni a ház író-olvasó találkozóira, melyből négyet-ötöt tartanak évente.

Sikeresek viszont a négyszázhatvan férőhelyes nagyterem színházi előadásai, melyek telt ház előtt futnak évről évre. A bérletesek száma a tavalyelőtti 410-ről 390-re esett. A gyermekelőadások viszont egyre több nézőt vonzanak. Tavaly újabb programként a tízhetes tánctanfolyam, a Gartai Népfőiskola előadás-sorozata vagy a Civil Fórum találkozói növelték a látogatottságot. Újdonságnak számított az őszi indiai est vagy a nemrég kezdődött Ringató-foglalkozás, ahol a kisgyermekek zenei nevelését segítik.

Több pilléren

A Rábaközi Művelődési Központ gazdálkodása többpillérű. A lakosságszám után járó állami normatíva valamivel több mint tizenegymillió forint, az önkormányzat ezt húszmillió forinttal fejeli meg évente és a ház saját bevételeivel is növeli.


Olvasóink írták

  • 1. arany 2009. február 18. 06:30
    „Az okát kell megkeresni miért nem vonzó egy kiállítás, vagy író olvasó találkozó. Van hirdetve? A tanárok meg miért nem viszik el gyerekeket ? Ennyire közömbös a nevelő, ami nagy bölcsességre vall. Vagy őt is megette a kacsapta becsapta színvonal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A várossá válás 40. évfordulójára készülnek

Kapuvár - Öt szakbizottság felállításával megkezdte munkáját a civilekből álló Kapuvári Műhely. A… Tovább olvasom