Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A szervezet változtatni akar

A csornai Szülőföldünkért Egyesület is indul az októberi önkormányzati választáson. Lesz polgármesterjelöltjük és képviselőjelöltet is a város valamennyi körzetében indítanak.
Molnár Ferenc vállalkozó, a Szülőföldünkért Egyesület elnöke lesz a civil szervezet polgármesterjelöltje Csornán az október 1-jei önkormányzati választáson. Az egyesület programjáról, céljairól sajtótájékoztatón számolt be Molnár Ferenc elnök, Családi János elnökségi tag és Vadász Ernőné képviselőjelölt. Bemutatták az egyéni körzetek képviselőjelöltjeit is.

– Úgy látjuk, a város gazdátlan, amin változtatni szeretnénk. Hiteles, tapasztalt, elismert civil jelölteket indítunk a választáson – mondta elöljáróban Molnár Ferenc. – Szeretnénk megakadályozni Csorna további eladósodását, az önkormányzati vagyon felélését. Fontos feladatunknak tekintjük a munkahelyteremtést, termelőüzemek telepítését.
– Szeretnénk a város kulturális, közösségi életét is mozgalmasabbá tenni. Olyan rendezvényeket szervezünk, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes programokat – tette hozzá Vadász Ernőné. – A most jellemző gyűlölködés, megosztottság helyett összefogást sürgetünk, például a méltó és közös ünneplésekkel.

Családi János a fejlesztésekről beszélt.
– A Vilmos parki nagy álmok helyett kisebb lépésekben, helyi vállalkozók, befektetők bevonásával kell a fejlesztéseket megoldani – jegyezte meg. – Kiemelt figyelmet érdemel a Margit Kórház, a fiatalok munkához és olcsó építési telekhez juttatása.

Az egyesület vezetői kiemelték: nem a pártokat tekintik partnerüknek, hanem a városban élőket. Náluk politikai hovatartozás helyett a szülőföld szeretete és a tisztesség a mérce. „Legyen más Csorna, hittel, ésszel, tisztességgel" – szól jelmondatuk.

A jelöltek

A Szülőföldünkért Egyesület polgármesterjelöltje Molnár Ferenc. Képviselőjelöltek:

1-es körzet Vadász Ernőné,
2-es Családi János,
3-as Szűcs Jánosné,
4-es Tóth Csaba,
5-ös Tudósné Tóth Mária,
6-os Szalay Balázs,
7-es Csontos Gáborné,
8-as Soós Gyuláné,
9-es Farkas András,
10-es Gecsei Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerti kerékkel fogná be a szelet

Házi szélerőművet épített a csornai Soós Krisztián. A szerkezet akár a családja energiaszükségletét is biztosíthatja, a befejezéshez azonban az egyetemista fiatalembernek hiányzik a pénze. Dr. Kacz Károly, a mosonmagyaróvári egyetem Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének tanára elmondta: az ötlet és a kezdeményezés mindenképpen felkarolandó, a fiatalember próbálkozása dicséretes. Tovább olvasom