Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A szépségkirálynő telefonjai a bankvezérrel?

Dr. Rákosfalvy Zoltán szerint a sikkasztó kapuvári exszépségkirálynő, N. Éva és a Kereskedelmi és Hitelbank korábbi elnök-vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor igenis bizalmas kapcsolatban voltak. Sőt, az sem lehet igaz, hogy a lány csak futólag ismerte Kulcsár Attilát.

Dr. Rákosfalvy Zoltán, a felbujtással vádolt P. József ügyvédje állítja: védencét csupán volt barátnője vallomása alapján tartják előzetes letartóztatásban. Dr. Rákosfalvy arra a nyilatkozatra reagált, melyet dr. Glegyák Jenő védő tett korábban a Kisalföldben.
– Határozottan állíthatom, hogy N. Éva és Rejtő E. Tibor kapcsolatban álltak egymással, de a viszony természetéről nyilván csak találgatni lehet – mondta dr. Rákosfalvy Zoltán. – Az azonban mindenképpen konkrét és sokatmondó információ, hogy a kapuvári hölgy valamennyi budapesti bankos VIP-rendezvényre személyes meghívást kapott. A másik tény kettejükkel kapcsolatban, hogy a lebukást megelőző hét végén többször és nagyon hosszan beszélgettek egymással telefonon.

– Rejtő E. és N. Éva bizalmas viszonyáról árulkodik ez a tény, hiszen miért osztotta volna meg a lány saját bankvezérével a két éven át tartó, súlyos bűncselekménnyel kapcsolatos információkat – teszi hozzá az ügyvéd. – N. Éva erről azt mondta: arról beszélgettek, hogy miképpen orvosolható a probléma.
– A Kulcsár Attilával való viszony sem teljesen egyértelmű, hiszen a rendezvényeken nyilván összefutottak és az az állítás, hogy a brókerről azt hitte, sofőr, azt bizonyítja, hogy többször találkozott Rejtővel Kulcsár társaságában. A nyomozás során indítványoztam: vizsgálják meg N. Éva telefonhívásait, mivel ez sok mindent elárult volna a lány és a bank felső vezetése közti kapcsolatokról. Ezt azonban a nyomozó hatóság nem tartotta szükségesnek. Ma már egyértelműen látszik, hogy N. Évának nem áll érdekében, hogy a két kereskedelmi bankos ügy – az úgynevezett budapesti brókerbotrány és a csornai sikkasztás – összeérjen. Kérdés: vajon miért?

Dr. Rákosfalvy Zoltán kitért a nyomozás során lefoglalt vagyontárgyakra is. Mint mondta, az eljárásnak ez sarkalatos pontja.
– A nyomozás azt állapította meg, hogy az eltűnt pénz egy része ma sincs meg. Ami viszont megvan, az nem más, mint P. József szinte teljes vagyonának felértékelése. Emiatt úgy tűnik, hogy védencem mindenét a barátnője által sikkasztott pénzből vásárolta volna, holott ő már kapcsolatuk előtt is komoly vagyonnal rendelkezett. A lány állítása szerint az elsikkasztott összegeket átadta P.-nek, pedig talán éppen azért volt szükség P. Józsefre, hogy alibit biztosítson N. Éva hirtelen meggazdagodásához egy jómódú barát. Részben ezt a védekezést szeretnénk megdönteni a bírósági eljárás során – jelentette ki dr.

Rákosfalvy Zoltán, majd hozzátette: a lány védekezését más pontokon is kétségbe lehet vonni.
– Szintén indítványoztam, hogy kérjük informatikus és könyvszakértő véleményét arról, hogy az N. Éva által elmondott módon valóban lehetett-e manipulálni a bank számítógépes, illetve számviteli rendszerét, vagy esetleg más módszerre volt szükség. Sajnos ezt az indítványomat sem fogadták el a rendőrségen, aminek szerintem elsősorban anyagi okai voltak – vetette fel a védőügyvéd.

Előzmények:

Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>
Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>
354 milliót sikkasztott a bankból (2003-11-26) >>
Bankárok védték a szépségkirálynőt? (2003-12-30) >>
A szépségkirálynő jól ismerte Rejtő E. Tibort (2004-01-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lift lesz a városházán

2003 a fogyatékosok éve volt. Ám az érintettek szerint olyan érdemi változás nem történt, amely… Tovább olvasom