Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A szépségkirálynő jól ismerte Rejtő E. Tibort

N. Éva ügyvédje szerint semmi nem igaz abból, amit P. József a védencéről állít. A sikkasztó lány ismerte ugyan a bank felső vezetését, de Kulcsár Attiláról például azt hitte: sofőr.
Dr. Glegyák Jenő ügyvéd, a néhai szépségkirálynő védője.
A sikkasztásra való felbujtással vádolt, kapuvári P. József állítása szerint ártatlan. Szépséges barátnője kapcsolatuk alatt végig becsapta őt. A Kisalföld 2003. december 31-i számában arról is nyilatkozott az előzetes letartóztatásban lévő férfi, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank csornai fiókjában dolgozó N. Éva befolyásos kapcsolatai miatt tudta éveken át a kihordani a pénzt a pénzintézet fiókjából. P. József pedig végig abban a hiszemben volt, hogy a látványos meggazdagodás és a gyors, magas haszon mind legális üzletből származik.

N. Éva védője, dr. Glegyák Jenő ezzel szemben azt mondja: a kapuvári üzletember által elmondottak nem fedik a valóságot, P. csak magát igyekszik jó színben feltüntetni a közelgő bírósági tárgyalás előtt.
P. József állította: a lánynak már 1998-ban és 2000-ben is voltak „ügyei" a bankban, ám ezeket vezető beosztású barátai elsimították.
– Erről nekem nincs tudomásom és Évát sem gyanúsította meg senki ezekkel az ügyekkel – mondta dr. Glegyák Jenő érdeklődésünkre. – Abból, amit P. József elmondott, semmi nem igaz, csupán a fantáziája lódult meg, amiről viszont nem tehetünk. Tény, hogy Éva sikkasztott a bankból, de hogy a pénznek mi lett a sorsa, azt majd a bíróság állapítja meg. P. mondhat, amit akar, védekezhet, ahogy akar, de egyet nem tehet meg: másokat hamisan nem vádolhat bűncselekmények elkövetésével.

P. József a Kisalföldnek adott interjújában arról is beszélt, hogy a rendőrség által felderített 250 millió forint jórészt az ő lefoglalt vagyontárgyaiból jött össze, amelyeket korábban vásárolt.
– Nyilván bizonyítani is tudja, honnan származott az a jövedelem, amiből ennyi mindent vásárolt, és ha nem bűncselekményből származott, akkor bizonyára vissza is kaphatja a bíróság döntése szerint – reagált dr. Glegyák, aki azt is elmondta: védence a Kereskedelmi és Hitelbanknál természetesen ismerte a vezetőket is. – Találkozott Rejtő E. Tiborral is, akivel jó kapcsolatban volt, ám a P. József által vezető brókerként emlegetett Kulcsár Attilát nem ismerte igazán, sőt, a brókerbotrány kirobbanásáig azt hitte róla, hogy Rejtő E. sofőrje.

Az ügyvéd arról is beszámolt, hogy elkészült a vádirat és várják a bírósági eljárást. Úgy gondolja, tavasz végén vagy nyár elején kerülhet sor az elsőfokú tárgyalásra. N. Éva előzetes letartóztatása január 16-án jár le, dr. Glegyák Jenő már nem számít rá, hogy kiengedik védencét.
– Tudjuk, hogy Éva büntetésre számíthat, ezt nem kerülheti el, úgy is fogja fel, hogy már ezt tölti. Az elmúlt hetek főleg az ünnep miatt nagyon megviselték, különösen a szenteste, de egyébként folytatja a nyelvtanulást, sokat tornászik, vagyis a körülményekhez képest továbbra is jól tartja magát – jelentette ki dr. Glegyák Jenő.

Kapcsolódó cikk >>

Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén megújul a templom

Idén az öt éve tartó felújítás utolsó szakaszát kezdik és a tervek szerint be is fejezik a páli… Tovább olvasom