Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A Szent Anna-templomban ünnepeltek

Rendhagyó helyszínen, a Szent Anna-templomban emlékeztek az államalapító Szent Istvánra Kapuváron.
Szent István király ünnepe az államalapító szobránál kezdődött Kapuváron, ahol a helyi fúvószenekar kísérete mellett az önkormányzat és civil szervezetek helyezték el a megemlékezés koszorúit. Innen a kopjafákhoz vonult a menet, majd az ünnepségek rendhagyó helyszínen, a Fő téri Szent Anna-templomban, szentmisével folytatódtak.
Biró Péter polgármester köszöntőjében az államalapítóra emlékezve hangsúlyozta, a fiatalok feladata továbbvinni a Szent István-i örökséget.
Az önkormányzat kiváló oktató-nevelő munkájáért elismerésben részesítette Füzi Zoltánné tanítónőt és Kováts Csabát, a Városszépítő Egyesület titkárát. Kiváló közalkalmazotti munkájáért Völcsei Jánosné, a helyi kórház élelmezési osztályvezetője vehetett át kitüntetést, valamint köztisztviselői munkáját méltatták Kránitzné Horváth Anikónak, a városfejlesztési iroda munkatársának. A Kapuvár néptáncegyüttes képviseletében Csitei Gábor vehetett át elismerést a város polgármesterétől. Kiváló egészségügyi munkájáért dr. Széles Tünde és dr. Vincze Eszter háziorvosokat tüntette ki Biró Péter.

Az új kenyeret Kapui Jenő esperesplébános áldotta meg, majd az ünnepi műsor zárásaként az erdélyi Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórusa adott nagy sikerű koncertet a Szent Anna-templomban. Az együttes több mint húsz éve alakult a szentegyházasfalvi általános iskola tehetséges tanulóiból. A száztagú kórus és a negyventagú zenekar Haáz Sándor zenetanár vezetésével megalakulása óta több erdélyi és külföldi koncertkörúton vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az Árpád-kertet

Ünnepi istentisztelettel köszöntötték Beledben a kétszáz éves evangélikus templomot. Tovább olvasom