Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

A szennyvízberuházásra gyűjtenek

A helyi intézmények, a civil szervezetek és a kötelezően ellátandó feladatok zökkenőmentes működtetését tartja legfontosabb feladatának Tóth Mihályné, Jobaháza polgármestere. A településen évek óta készülnek a 400–500 milliós szennyvízberuházásra.
– Helyi intézményeink működtetése és a település mindennapi feladatainak ellátása a legfontosabb, melyet évről évre pozitív költségvetéssel végzünk – vélekedett Tóth Mihályné, Jobaháza polgármestere. Mint kiemelte, a takarékos gazdálkodásra nagy szükségük van, hiszen a mindennapi működés biztosítása mellett az idén újra beadandó szennyvízpályázatra gyűjtenek.

A helyi óvoda, a művelődési ház és a konyha üzemeltetése kiemelt feladat számukra. Ezek fejlesztésére – ha apró léptekkel is – minden évben költenek. A művelődési ház tetőszerkezetének felújítását még 2011-ben kezdték, ebben az évben be is fejezik. Az óvoda bútorait is kicserélték tavaly. Idén – pályázati forrásból – további fejlesztéseket terveznek a jobaháziak.

– Van három, szociális alapon kiutalt bérlakásunk is, ezek egyfajta aranytartalékai a községházának. Tavaly már végeztünk rajtuk felújítást, ezt idén is folytatnánk – mondta a polgármester.

A jobaházi óvodát kis lépésekkel, ám minden esztendőben fejlesztik, tavaly a kis bútorokat is kicserélték.
A jobaházi óvodát kis lépésekkel, ám minden esztendőben fejlesztik, tavaly a kis bútorokat is kicserélték.


A jobaházi képviselő-testület tavaly 46 millió forintból gazdálkodott. A polgármester szerint eredményesen, hiszen újra pozitív mérleget tudtak felmutatni. A takarékoskodás fő oka a tavaly már egyszer sikertelenül benyújtott szennyvízpályázat, melyet 2012-ben újrázni szeretnének. A beruházás mintegy 400–500 millió forintba kerülne, ám komoly, több mint 70 százalékos települési támogatottságot élvez. Tóth Mihályné szerint a pályázat elő van már készítve, csak annak kiírására várnak.

– Fontosnak tartom azt is, hogy községünkben pezsgő civil élet zajlik, ezt a helyi büdzséből igyekszünk is támogatásokkal segíteni – mondta a polgármester. A galambászokat, a nyugdíjasokat, a Vöröskereszt helyi szervezetét, a tűzoltókat, a lovasokat és a helyi sportot évről évre rendszeresen támogatják. A sportegyesület éppen legutóbb nyert 3,6 millió forintos támogatást, amelyből eszközöket vásárolnak és az utánpótlást támogatják.

Jobaháza idei terveiről szólva Tóth Mihályné kiemelte, természetesen a szennyvízprojekt a legfontosabb, ám emellett a lakásokra, az óvodára szeretnének fejlesztési forrásokat szerezni és a játszótér felújítása is sürgetővé vált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórházát mentené a képviselő-testület

Végső tervet fogadott el a csornai képviselő-testület a Margit Kórház átalakításáról. Az anyag… Tovább olvasom