Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A szemetet vették célba a vadászok

A Kisalföld Szedjük össze magunk kampányához a barbacsi Diana Vadásztársaság is csatlakozott.

Tagjai közel 3 ezer hektárnyi területen számolták fel az illegális szemétlerakókat.

„Ha vadászni lehet esőben, akkor szemetet szedni is" – jelentették ki a barbacsi vadászok szombaton reggel. A Diana Vadásztársaság tizenöt tagja a zuhogó esőben is megkezdte a lomtalanítást. Fél nap alatt mintegy harminc köbméternyi illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze területükön.

A lomok között szép számmal akadt kidobott televíziókészülék, bútorok, ruhaneműk és egyéb, nem az erdőkbe illő hulladék. Kocsis Gábor, a társaság természetvédelmi felelőse a Kisalföldnek elmondta: 4900 hektáros vadászterületüknek a felét „fésülték át", elsősorban a nagyobb szemétlerakókat vették célba a vadászok. A maradékra e hét végén kerítenek sort.

– Egyeztettünk a Rekultív kft.-vel, a cég ingyenesen szállítja el a zsákokba szedett szemetet – jegyezte meg Kocsis Gábor. – A vadásztársaság nem csak ennek az akciónak a keretében ügyel a környezet tisztaságára. A hivatásos és sportvadászok folyamatosan ellenőrzik a területet, gondoskodnak a sajnos újra és újra keletkező lerakatok felszámolásáról.

Azt is elárulta, hogy amennyiben sikerül a szemetet lerakó személy azonosítása, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 „Maradt még tennivaló a szombati akció után is, hiszen sok a felelőtlen ember, aki szeméttárolónak nézi az erdőt, a természetet. Köszönjük a Kisalföldnek és a Rekultív csornai munkatársainak támogatását" – tette hozzá a természetvédelmi felelős. Éppen emiatt a barbacsi vadászok március 31-én, szombaton reggel kilenc órakor újra várják mindazokat a barbacsi sportpályán, akiknek fontos a környezet tisztasága. A résztvevőket vadpörköltre látják vendégül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerkezetváltás a kapuvári városházán

A kapuvári városházán végrehajtott struktúraváltás első két hónapjának tapasztalatairól beszélt a gazdasági és a humán iroda vezetője. A költségvetés és a törvényesség legfőbb őreiként jelölték ki feladataikat az irodavezetők. A kapuvári városházán február elejétől szerkezeti átalakítás történt. Tovább olvasom