Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A szanyi polgármester az agrárkamara élén

Németh Gergely, Szany polgármestere lesz a megyei agrárkamara elnöke. Hivatalát március 28-án, az országos testület megalakulásakor foglalja el. A megyei küldöttgyűlés négy alelnököt is választott, illetve tíz szakmai osztályvezetőt.

Családi János, az agrárkamara megbízott elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Németh Gergelyt választották társadalmi megbízatású elnökké. Szany polgármesterének munkáját alelnökként Major Béla, dr. Bódi Csaba, Krass-Tóth Melinda és Szabó Vendel segítik. A gyűlés tizenöt országos küldöttet is jelölt. Ők vesznek majd részt az Országos Agrár-, Élelmiszer-ipari és Vidékfejlesztési Kamara március 28-i alakuló ülésén, ahol elfogadják az alapszabályt és megválasztják az országos vezetőket.

Németh Gergely megválasztott elnök a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nagy lehetőség előtt áll a vidék.

– Lehetőség nyílt arra, hogy összefogjunk, hiszen az új agrárkamarában nem csak közvetlenül a mezőgazdasági termelők működnek együtt. Az élelmiszer- és a feldolgozóiparban, illetve a vidékfejlesztésben tevékenykedők is részt vesznek a munkában. A vidék érdekében kell egységet alkotnunk és a vidékiek életterét, lehetőségeit bővítenünk. Azt ugyanis mindannyian láttuk és tapasztaltuk, hogy a falvakban élők élettere szűkült az elmúlt időszakban. Az agrárkamarában is ezért dolgozunk majd, hogy a lehetőségeket bővítsük – ismertette az új elnök.

Németh Gergely 1990 óta foglalkozik mezőgazdasági termeléssel. Agrármérnök fiával 140 hektáron közösen gazdálkodnak.

Családi János hozzátette: az agrárkamarába még mindig lehet regisztrálni. Eddig 7500-nál is többen tették ezt meg megyénkben. ˝Bízom benne, hogy a kamara valamennyi tagja a sajátjának érezheti majd a szervezetet. Példaként általában az osztrák kamarát szokták emlegetni. Remélem, hogy hasonló színvonalon tud teljesíteni megyénk is˝ – fejtette ki Családi János.

Szakosztályvezetők és küldöttek. A megyei agrárkamara tíz szakmai osztályvezetője: Szabó Lajos, Családi János, Mészáros Péter, Németh Márton, Pintér László, Horváth Ottó, dr. Barabás Attila, Pribránszky György, Orbán Tibor, Varga Tamás. Az országos küldöttek: Németh Márton, Zsédely Rudolf, Fördős Gyula, Kovács Jenő, Lengyel Oszkár Márton, Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., Klauz András, Győri Likőr Zrt., Major Béla, Varga Tamás Imre, Pintér László, Pribránszky György, Lővér Sütő Zrt., Egyesült Mezőgazdasági Szövetkezet Táp, Krass-Tóth Melinda.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem romboltak, terveztek Kónyban

Kónyban az óvodát és faluházat felújították, hamarosan ismét szétverték és megint felújították. Ez… Tovább olvasom