Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A súlykorlátozás miatt megélhetését félti a vállalkozó

A Csornán nemrégiben bevezetett forgalmirend-változás hátrányosan érinti az egyik helyi vállalkozót. Mikor az engedélyt kiadta az önkormányzat, még szó sem volt a behajtási tilalomról.
A közelmúltban több változás is történt Csorna közlekedésében. Az Andrássy utca egyirányú lett, és több helyen súlykorlátozó táblával találkoznak az autósok. Többek között a Gárdonyi utca mindkét végére kikerült a 7,5 tonnás súlykorlátozás. Az ott lakó Menyhárt Zsolt viszont nem ért egyet a döntéssel, mert állítja: vállalkozását, ezáltal megélhetését veszélyezteti a rendelkezés.

„ Kivéve célforgalom?"

Menyhárt Zsolt évek óta üzemelteti faipari vállalkozását a Gárdonyi utcában, raklapokat állít össze, illetve kereskedik is. Udvarában rendszeresen megjelennek a teherautók, elszállítandó áruját, de ez a közelmúltig senkit sem zavart. Mígnem egyik szomszédja aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a nagy járműveket tiltsák ki az utcából.

– Tudomásom szerint az utcabeliek közül miután megtudták, hogy ki ellen is irányul az akció, többen visszavonták aláírásukat, ám a maradék mégis elegendő volt arra, hogy az önkormányzat kitegye a tiltó táblát – mondta el történetét Menyhárt Zsolt. – Évekkel ezelőtt kezdtem a vállalkozást, engedélyt kértem, minden a szabályok szerint történt. Nemrégiben nagy összegű fejlesztésbe is belevágtam.

Bővítettem a műhelyt, nem is gondolva arra, hogy ilyen, a mostanihoz hasonló probléma előfordulhat. Az elégedetlenkedő szomszédok azt mondják, miattam romlik az út minősége, a hozzám járó teherautók teszik tönkre. Ez nem igaz, hiszen akkora forgalmat nem bonyolítok le. Nem értem az önkormányzat hozzáállását sem, hiszen annak idején engedélyezték a telephelyet, most pedig néhány aláírás miatt ellehetetlenítik a vállalkozást.

Menyhárt Zsolt azt szeretné, ha az illetékesek felülvizsgálnák a határozatot és a táblára legalább a „Kivéve célforgalom" enyhítés rákerülne.

A közlekedési felügyelet javasolta

A csornai polgármesteri hivatalban Alpár Gabriella, a városfejlesztési és -üzemeltetési osztály munkatársa elmondta: a forgalmi változásokról a képviselő-testület határozott tavaly októberben. A döntés előtt kikérték az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok, a rendőrség, a közlekedési felügyelet és a megyei közútkezelő kht. véleményét is.

– Az eredeti döntés úgy szólt, hogy a Gárdonyi utcába kikerül a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a „Kivétel engedéllyel" kitétellel – ismertette Alpár Gabriella. – Miután a végleges döntést elküldtük az illetékeseknek, a közlekedési felügyelet jelezte, hogy a lakosság érdekeit jobban szolgálja a kiegészítő, időkorlátozást jelző tábla. Így naponta kétszer két órában, reggel nyolctól tíz óráig és délután öt órától este hétig engedélyeztük a behajtást a 7,5 tonnánál nagyobb járműveknek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta csaknem hétezer jármű

Tavalyi adatok alapján naponta csaknem hétezer jármű közlekedik a 86-os főút bősárkányi szakaszán.… Tovább olvasom