Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A stílbútoroktól a Fergusson traktorig

A törvények értelmében minden település önkormányzati képviselőinek írásban kell nyilatkozniuk saját, illetve közvetlen családtagjaik vagyonáról – ez utóbbi nem nyilvános. A mindenki számára hozzáférhető dokumentumok alapján tesszük közzé a kapuvári képviselők vagyonnyilatkozatait.

Képek, kisplasztikák

Dr. Biró Péter polgármester Kapuváron egy 110 négyzetméteres (nm) lakás fele részének tulajdonosa és ugyanekkora a része egy balatoncsicsói 2810 nm-es telekben, illetve a rajta álló 50 nm-es présházban. Kapuváron 7000 nm szántó ugyancsak ötven százaléka van a nevén. Autója egy 1999-es Suzuki Swift Sedan. Vagyonnyilatkozatában feltüntette stílbútorait, festményeit és kisplasztikáit. Értékpapírban másfél millió forintja van, számláján további egymillió. A Pannon-Víz rt. felügyelőbizottsági tagja havi negyvenkétezer forintért.

Lakás, betét

Bajácz Jenőné felerészben tulajdonosa egy kapuvári 828 nm-es területnek, és az ott található 120 nm-es lakóháznak, valamint a 90 nm-es gazdasági épületnek. Körzeti nővérként havonta nyolcvanötezer-kétszáz forintot keres.
Boldis Géza ötven százalékban tulajdonol egy kapuvári 64 nm-es lakást, egyedüli birtokosa viszont egy szintén kapuvári, 52 nm-es otthonnak. Idén vásárolt egy Renault Megane-t, a takarékbetétjén egymillió forintja van, tartozása két és fél millió. A Rába kft. műszaki vezetőjeként négyszázhúszezer forint a fizetése, a Kisalföld Volán Rt. igazgatósági elnöke, amiért havonta százharmincegyezer forintot kap. Mint önkormányzati képviselő és bizottsági elnök hatvanezer-hatszáz forint a juttatása, ami kiegészül a megyei önkormányzat kulturális és nemzetiségi bizottságában kapott harmincháromezer forinttal.
Boross János egy kapuvári 69 nm-es lakás felét tudhatja magáénak, és szintén a felét egy 15 nm-es garázsnak. A városban egy 1027 nm-es kert és egy nyalkai 301 nm-es szántó egynegyede is az övé. Életbiztosításai ötszáz-, illetve százezer forintra szólnak. Készpénzben kétszázezer, számláján két és fél millió forintja van. Röntgenasszisztensi vezetőként havonta százötvenháromezer-százkilencvenöt forintot vihet haza, a Szent Anna Templom és Otthonteremtő Alapítvány munkavédelmi megbízottjaként pedig havonta harminchatezer forintot kap. Egyszázalékos kültagja a B and B 02. Bt.-nek.

Értékpapír, jelzálog

Cserpes András alpolgármesternek Kapuváron egy 800 nm-es ingatlanon 110 nm-es háza van. Ezenkívül a város határában 2432 nm erdővel rendelkezik, Vitnyéden egy 11 hektáros erdő 300/8848-ad része az övé. Értékpapírban hárommillió-hétszázezer forintja van, életbiztosítást hatszázezer forintra kötött, számláján háromszázötvenezer forint van. Nyugdíjasként havonta nyolcvanötezer forintot utalnak neki, alpolgármesteri tiszteletdíja pedig százhúszezer forint. Hetvenezer forint törzsrészvénnyel rendelkezik a Hanság-Coop Rt.-nél, a Kapuvári Építőipari Szövetkezetnél ötvenezer forintnyi részvénye van.
Cserpes Sándor Kapuváron egy 1192 nm-es ingatlanon álló négyszáz nm-es lakóház felét birtokolja. Ford Escortját 1997-ben vásárolta, a Rába Nyugdíjpénztárban egymillió-huszonháromezer forintja van. Svájci frankban egymillió-hatszáztizenkétezer forintot, míg euróban kétszázhetven-

egyezret tart.
Csiszár István Kapuváron egy 336 négyszögöles telken álló 150 nm-es háznak fele részben tulajdonosa és van egy 1992-es kiadású Trabantja. Másfél millió forintos jelzáloga van. Mint a Ringa rt. dolgozója hatvanötezer, másodállású vállalkozóként pedig negyvenezer forintot keres.

Festmények, részingatlan

Dr. Horváth Ferenc felerészben tulajdonol Kapuváron egy 58 nm-es lakást és egy 79 nm-es lakóházat. Ugyancsak ötven százaléka van egy 13, illetve egy 15 nm-es garázsban. Autója egy Skoda Fabia Combi, melyet idén vásárolt. A takarékban háromszázezer forintja van, tartozása egymillió-kétszázezer, tanári fizetése kétszázötvenezer forint. Vagyonnyilatkozatában mint értékes ingóság szerepel hat darab festmény.
Gábor Tamás egy kapuvári, 67 nm-es lakóház felét tudhatja a magáénak, míg egy hatvanhét nm-es egynegyede az övé. Van egy húsz nm-es saját garázsa, egy másik ugyanekkorának pedig a felét tudhatja a magáénak. 1997-ben vásárolt egy 1983-as kiadású Skoda 105-öst. Hövejen 926 nm szántója van és 3,3 aranykorona értékű rétje. A magyarkeresztúri mezőgazdasági szövetkezet elnöke, munkájáért százharmincötezer forintot kap, őstermelőként pedig időszakosan háromszázötvenezret keres. A kapuvári mezőgazdasági szövetkezetben résztulajdonos, jelenleg egymillió-négyszázötvenötezer-nyolcszázhetvenhat forintot ért szövetkezeti része.

Mezőgazdasági gépek

Gál Imre Kapuváron egy 1,07 és egy 1,377 hektáros udvarral, rajta gazdasági épületekkel rendelkezik. Lakóháza, szintén gazdasági épületekkel együtt egy 1456 nm-es telken áll, ám ennek csak felerészben tulajdonosa. Kapuváron, Vitnyéden és Osliban összesen 120 hektár szántója van. Vagyonnyilatkozatában egy Volvo S80-as, Ikarus és Scania gépjármű van feltüntetve, ezek mellett számos mezőgazdasági gépe is van, például kombájn, traktor, permetező. A Gál Imre és Fiai Kft. ügyvezetője, hatvan százalékban tulajdonosa, amivel ötvenezer forintot keres havonta. A Lexion 2001 Kft. ügyvezetőjeként hatezer-ötszázat kap. Ez utóbbi cégnek felerészben tulajdonosa. Egyéni vállalkozóként valamivel több mint kilencmillió forint éves jövedelmet tüntetett fel.
Hámori György nevén egy 67 nm-es lakás fele van Kapuváron, ugyancsak ötven százalékban övé egy 14 nm-es garázs is. Egy másik, 13 nm-es garázsnak 37/10.000-ed részben tulajdonosa. Babóton 1,9855 hektár szántója van, autója Ford Orion. Életbiztosítása egymillió-háromszázhatezer-kilenc-

százhatvankét forintra rúg, lakástakarékban hétszázharminckilencezer-ötszázhatvanöt forintja van. Készpénze négyszáz-, tartozása ötszázezer forint. A Széchenyi-iskolában havonta kétszázhuszonnyolcezer-nyolcszázkilencven forintot keres.

Vállalkozók

Kiss János egy 220 négyszögöles telken álló, 100 nm-es lakóház felével rendelkezik. Két biztosítása összesen ötmillió-hétszázötvenhatezer-háromszáznyolcvankilenc forintra rúg, egy harmadikért pedig majdnem tizenkétezret fizet havonta. Kétezer eurója és kétmillió forintja van. Vállalkozóként ötvenegyezer forintot keres, a Kapuvári Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójaként hetvenötezer forintot kap. A Kiss Trans Kft.-nek hatvan százalékban tulajdonosa.
Kóczán Zoltánnak egy 190 nm-es üzletháza van, egy másik üzlete 26 nm-es. A Petőfi-majorban egy 1870 nm-es ingatlan felével rendelkezik és a Fő téren egy 189 nm-es is az övé. Volkswagen Passatja, Ford Mondeó-

ja van, valamint egy B-116-os vitorlása. Értékpapírban négymillió forintot tart, tartozása tizenkilencmillió. Vállalkozóként havi kétszázharmincnégyezer forintot tüntetett fel, megyei képviselőként százezret keres. Felerészben tulajdonosa a Kapusprint 90 Kft.-nek, a Várcenter Kft.-ben huszonöt százalékkal érdekelt. A Darti-Game Kft. háromnegyede is az övé.

Szántó, érdekeltség

Licskai László a kapuvári lakásuk felével rendelkezik, Vitnyéd-Rábaréten ugyancsak felerészt övé egy 600 nm-es zártkert. Kapuváron 1400 nm-es szántója van, értékpapírban hétszázötvenezer forintot tett félre. A Kapuvári Sportegyesület munkatársaként havonta harmincezer, a kapuvári vízi társulat ellenőrző bizottságától tizenkétezer forintban részesül.
Magyar Attilának háromszázezer forint készpénze van, számláján négyszázezer. Mint a megyei közgyűlés tagja, havi hatvanhatezer forintot kap. Gazdasági érdekeltsége az Interprész és a Prospero Bt.-ben van.
Pintér Gábornak hetvenezer forint megtakarítása van.

Ügyvezetők

Varga Géza egy 140 nm-es lakás felét birtokolja. 3,2 hektár erdő, 6,3 hektár szántó és 1,3 hektár rét tulajdona van. Honda Civic autóját 1990-ben vette, emellett egy Hyundai tehergépjárművel is rendelkezik. Van egy MTZ-82-es és egy Fergusson járműve is, a takarékban két és fél millió forintja van. Kereskedőként havonta hatvanegyezer forintot keres, képviselőként ötvenötezret kap.
Varga Gyulának a 665 nm-es telken álló 110 nm-es lakóházban 114/400-ad része van. Rendelkezik egy Audi 80-as gépjárművel és egy Opel Fronterával. Készpénze egymillió, tartozása hárommillió forint. A Holz-Fa Kft. ügyvezetője, harminchárom százalékos tulajdonosa, ezért ötvenezer forintot kap havonta. A kapuvári vízi társulat ellenőrző bizottsági tagja havi ötezer forintért, a Kisalföldi Erdőgazdasági Rt. igazgatósági tagja hetvenkilencezerért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kötetért földijeinek hálás

Szülőfalujában, Soboron mutatta be a közelmúltban megjelent kötetét Varga Lajos, a Kisalföld felelős… Tovább olvasom