Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A sírokon üzennek a hozzátartozóknak

Csorna - A lejárt megváltású sírok tulajdonosainak üzennek a Jószív kft. csornai munkatársai.

Arra hívják fel a figyelmet, hogy rövidesen felszámolják a ki nem fizetett nyugvóhelyeket, ha a hozzátartozók nem hosszabbítanak.

A Jószív kft. csornai kirendeltsége udvarias levélben üzen a város temetőiben az érintetteknek: szerettük sírhelyének megváltása lejárt.

Október 31-én, szombaton ügyeletet tartanak irodájukban, hogy a távolról érkezők is elintézhessék ügyeiket. Abdai Imre kirendeltségvezető szerint sok gondot okoznak a lejárt, elhanyagolt sírok.

A sírhelyek megváltási ideje huszonöt év. A csornai és a földszigeti temetőkben az 1984 előtt kifizetett nyugvóhelyeket írják össze a Jószív munkatársai. Ezekre rövid tájékoztatót függesztenek ki, melyben felhívják a figyelmet arra, hogy rövidesen felszámolják, ha nem hosszabbítják meg a hozzátartozók. A társaság türelmes, hiszen a sírkertekben több olyan kereszt is van, melyeken a korábbi évek üzenetei is megtalálhatóak.

A csornai Szent Antal-temetőben is rövid levélben jelzik a hozzátartozóknak: szerettük sírjának megváltása lejárt. Kuti Sándor, a Jószív munkatársa több régi üzenetet is talált a sírkertben.
A csornai Szent Antal-temetőben is rövid levélben jelzik a hozzátartozóknak: szerettük sírjának megváltása lejárt. Kuti Sándor, a Jószív munkatársa több régi üzenetet is talált a sírkertben.

– Azokra a síremlékekre is teszünk felhívást, melyek ugyan nem jártak le, de elhanyagoltak, esetleg balesetveszélyesek – közölte Abdai Imre. – Kérjük a temetőlátogatókat, keressék fel irodánkat, ahol adategyeztetés után találunk megoldást a problémákra. A törvény előírása szerint újsághirdetéseket is közzéteszünk.

Amennyiben a Jószív felhívására nem reagálnak a hozzátartozók, rövidesen felszámolják a meg nem váltott sírhelyeket. A síremlékeket a jánossomorjai hulladéklerakóba szállítják.

– Az elbontás, elszállítás is komoly költséget jelent a cégnek. Persze nem rögtön a lejárat után számoljuk fel ezeket a sírokat – tette hozzá Abdai Imre. – Legutóbbi bejárásunkon is találtunk még tavaly kitett felhívásokat. Tudjuk, hogy sok elhunytnak a leszármazottai messze kerültek a várostól. Esetleg nem is minden évben tudnak hazajönni. Éppen ezért türelmesek vagyunk és hagyunk időt az ügyintézésre.
A kirendeltségvezető egyelőre nem tudta megmondani, hogy a temetőkben mennyi sírhely érintett. Nemrégen kezdték el a felmérésüket, de az biztos, hogy nagyon sok a gondozatlan sír.


SMS temetés után

˝Hogyan dolgoztathat a csornai Jószív Temetkezési Kft. olyan asztalossal, akinek nem a legolcsóbban árusított koporsója a végtisztesség megadása után csak hat hetet bír ki, majd beszakad a teteje és omlik utána a közel félméteres mélységbe a föld is. Iszonyatos fájdalom volt megtapasztalnunk, hogy a közel félmilliós temetési kiadásunk után hat héttel már csak a csupasz föld lepi kedves halottunk testét. Mi azóta is reszketünk a borzadálytól. Szomorú gyászolók˝


Az SMS-re a Jószív kft. ügyvezető igazgatója így reagált:

– Nyugodjanak meg a kedves SMS-küldők, biztos vagyok benne, hogy nem a koporsó szakadt be. Annak, hogy földmozgást tapasztaltak szerettük sírján, több oka is lehet. Ha konkrét esetet, helyszínt is írnak, szívesen utánanézünk, hogy mi is történt valójában. Koporsót egyébként az országban mindössze három helyen készítenek. Régebben kizárólag keményfából, ma már többféle puhafát is felhasználnak – tájékoztatott dr. Ladocsy Géza.


 

Olvasóink írták

 • 11. barcog 2009. október 25. 21:30
  „Az uszítás a szélsőséges pártok dolga, és ne lökjétek ki a hozzászólásomat, addig amíg el nem küldöm, mert sérti a szólás szabadságát! A leírtakért bármikor vállalom a fellelőséget!!!!!

  Üdv:
  barcog”
 • 10. 13.István 2009. október 25. 14:53
  „Mert ez MŰANYAG!”
 • 9. janika 2009. október 23. 13:03
  „Korábban kelj mert mindig elkésel!”
 • 8. jánosi 2009. október 22. 18:14
  „Ez a <moderálva ÖNKÉNT> mindenhol megszólal és ontja a baromságokat.
  Vigyázz a fejvakarással mert szálka megy a körmöd alá !”
 • 7. janika 2009. október 21. 21:02
  „moderálva off”
 • 6. 13.István 2009. október 21. 19:23
  „REPÜL A BÁLNA !”
 • 5. janika 2009. október 21. 16:45
  „Nem pályázom a posztodra "rick"!”
 • 4. Goldman 2009. október 21. 15:23
  „Nesze neked! Már ide is elért a "mikuláscsomag". Ezt nem rossz szándékból írtam, de tényleg aki évente csak egyszer jön legalább bízzon meg valakit ezeknek az ügyeknek az intézésével.”
 • 3. rick 2009. október 21. 12:51
  „Janika a sötétség fejedelme címre hajt, nem kis eséllyel.

  Amúgy elég morbid olyan képet mellékelni, amin -mintegy hivatkozva a levelek címzettjeként a halottak élő hozzátartozóira- pont az olvasható, hogy "ÉLŐ CSALÁD". Remélem véletlen, és nem szándékos fekete humor. Mert annak éppen jó, csak nem ebbe a rovatba.”
 • 2. ancsácska 2009. október 21. 12:10
  „Ez nagyon vicces volt.”
 • 1. janika 2009. október 21. 11:39
  „Van postás, aki a túlvilágra is kézbesít?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz adóemelés

Beled - Kisebb csinosítással és egy utca felújításával kezdte első néhány hónapját a megye legújabb… Tovább olvasom