Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A Rózsás-csatorna hídját is átépítik

Megye - Szakemberek dolgoznak az Enese és Rábacsécsény közti Rózsás-csatorna hídján. Május végére újítják fel az átkelőt. A Magyar Közút a közeljövőben több utat is átépít a megyében.
Felújítják az Enesét Rábacsécsénnyel összekötő úton a Rózsás-csatorna hídját. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint május végére végeznek a munkálatokkal. Addig a hídon csak félsávon közlekedhetnek a járművek. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több megyebeli közutat is felújítanak.

A Rózsás-csatorna hídrekonstrukciójának előkészítése tavaly év végén kezdődött. A tényleges kivitelezési munkálatok idén március közepén indultak, a befejezés várható időpontja május 31. A felújítás során a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. lebontja és újjáépíti a híd szárnyfalait. Kicseréli a szigeteléseket, felújítja a korlátokat és a gyalogjárdát. A híd emellett új aszfaltburkolatot is kap. A rekonstrukció költségei meghaladják a 10 millió forintot.

A Rózsás-csatorna hídját tízmillió forintból újítják fel.
A Rózsás-csatorna hídját tízmillió forintból újítják fel.

Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs menedzserétől megtudtuk: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2009-ben megújul a Kapuvár–Beled–Celldömölk összekötő út, a Tét–Rábacsanak szakasz, a Sopron–Brennbergbánya bekötőút. Felújítják a Fertőendrédet Sopronnal összekötő út egyes szakaszait is. A beruházás során a négy útszakasz együttes hossza 13,2 kilométer. A munkálatokat európai uniós forrásból finanszírozzák, közel 685 millió forintból. Uniós forrásból teszik rendbe ezeken kívül a Győr és Mosonmagyaróvár közti út 3,7 kilométeres szakaszát is. Itt a költségvetés 445 millió forint.

Úgynevezett útpénztári forrásból építik át a koroncói, 8418-as jelű összekötő út és a 86.108-as út ágfalvai átkelési szakaszát, a mosonszolnoki, 8506-os összekötő út és a sikátori bekötőút egyes szakaszait. Ezek a munkák összesen 11,6 kilométernyi szakaszt érintenek, 350 millió forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltüntetik a folyékonyhulladék-lerakókat

Megye - Felszámolja folyékonyhulladék-lerakó telepeit a Florasca kft. Uniós támogatást kapott a cég… Tovább olvasom