Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A ritka buszjáratra panaszkodnak a munkába menők

Elmondásuk szerint szombaton és vasárnap, miután végeznek munkahelyükön, akár fél napot is várhatnak a buszra.
– A változtatásig sem nagyon kényeztetett bennünket a Kisalföld Volán, de amióta csökkentették a buszjáratok számát, szinte lehetetlen a munkába indulás és a hazajövetel – mondta az osli Mészáros Imréné, aki többedmagával együtt fordult lapunkhoz a véleményük szerint áldatlan utazási állapotok miatt.

Több osli lakos panaszkodott, hogy főleg a hétvégi napokon nem tudnak Kapuvárról időben hazajutni. – Például a szombati és vasárnapi menetrend olyan, hogy az éjjeli műszakosok még több órát kénytelenek a buszindulásra várni és így is néha elmúlik dél, mire hazaérünk – panaszkodott Holanekné Erdősi Jolán. Hasonló problémával küzdenek az osli fiatalok is, akik szerint ha szombat este elmennek Kapuvárra, akkor csak reggeli járattal jutnak haza.

Az Osliból a kapuvári kórházba járó dolgozók elmondták, a hétvégi munkanapjaikon bizony csak autóval tudnak munkába járni, a két település közt nincs olyan járat, ami esetleg igazodna a hétvégi munkaidőkhöz.

Boross Tímea a kereskedelemben dolgozik, de a szeptember elején bevezetett menetrenddel ő sincs megelégedve. Varga Imréné és Szalai Istvánné a Diadal ruhagyárba járnak be és csak hosszú várakozás után jutnak Kapuvárról Osliba. A lapunknak nyilatkozók annyit megjegyeztek, talán a hétköznapi járatokkal nincs annyi probléma, de hétvégente sokat kell várniuk mind Kapuváron, mind Osliban. Elmondták: gondjaik megoldására beadványt írtak az önkormányzatnak, de máig nem kaptak érdemi visszajelzést.

Fodor József osli polgármester lapunknak elmondta: a helyiek véleményét továbbították a Kisalföld Volán illetékeseinek, akikkel egyeztettek is a menetrendről. A polgármester szerint a változásokat a Volánnál megvizsgálják, de csak az év vége után léphetnek életbe.
Mihályka Imre, a Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója kijelentette: a járatokon megvizsgálták az utazóközönség létszámát, egyeztettek a helyi önkormányzatokkal és csak ezek után változtattak szeptember elejétől a menetrendeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós fogás Kisfaludon

A „Jó reggelt, rendőrség!” köszöntés miatt rázta ki a hideg azt a negyvenöt éves… Tovább olvasom