Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A rendezési tervhez várnak javaslatokat

Csorna - A település rendezési tervéről tartott fórumot szerdán délután a csornai önkormányzat a városházán. A képviselő-testület ugyanis arra készül, hogy felülvizsgálja a 2000-ben elfogadott és jelenleg is érvényben lévő rendezési tervét. Az esetleges módosításokhoz várták a helyiek javaslatait, észrevételeit.
Turi György polgármester elöljáróban elmondta: egyre nagyobb az igény arra, hogy változtassanak a szabályozáson. Dr. Döbrössy Adrienn jegyző arról tájékoztatta a megjelent csornaiakat, hogy a rendezési terv módosítása hosszú, bonyolult és költséges folyamat. Az önkormányzatnak ez az elképzelése 8-10 millió forintjába is belekerülhet és a folyamat legalább egy évig eltart. A városvezetők célja, hogy meghallgassák az egyéni igényeket, melyeket, ha a szabályok lehetővé teszik, beépítenek az új dokumentumba.

A hozzászólók leginkább a telekkialakításokkal, telekmegosztásokkal kapcsolatosan érdeklődtek, illetve mondták el javaslataikat. Mint elmondták, a régi, nagy telkek ma már inkább terhet jelentenek a tulajdonosoknak. A szabályzat azonban több esetben nem teszi lehetővé, hogy például a "kertvégeket" értékesítsék házhelynek. Ilyen gond van például a kiscsornai városrészben, a Dózsa, a Béke és a József Attila utcában.

Szabó Péter, Csorna főépítésze válaszában kifejtette: a rendezési terv módosítása amellett, hogy költséges, hosszú távon határozza meg a városképet. Mint mondta, valamennyi javaslatot megvizsgálják, és a lehetőségekhez mérten igyekeznek beépíteni a majdani rendezési tervbe.
A hozzászólók közül többen a külterületi utak állapotát említették meg, illetve arra kérték a város vezetőit, hogy a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos problémákat oldják meg.


A fotón a fórum résztvevői.
A fotón a fórum résztvevői.

Olvasóink írták

  • 2. zsiros 2009. február 12. 10:53
    „Miből gondolják,hogy bármit is elhisz még ebben a városban valaki.Én már nem!!!!”
  • 1. miracle 2009. február 11. 21:57
    „Láttam már egy-két rendezési tervet, általában annyi utca, meg tó, meg park van benne, amennyi 50 év múlva lesz egy adott településen, de az is csak akkor, ha 2* annyian fognak majd ott élni, amire nem sok garancia van manapság. Ezek után, ahhoz képest, hogy teljesen bizonytalan mi lesz, jóformán milliméterre meg van rajzolva benne az összes fűszál, de minek, hiszen jelenleg nem szokták már azt sem tudni, hogy nem ásnak esetleg egy árkot majd valahova jövő nyáron. Mindezek fényében nem csoda, hogy milliókba kerül megcsináltatni (és megváltoztatni is), úgy ki van cizellálva, illetve ilyen részletesség mellett, annyi mindenkit érint, és persze ennek ellenére még csak nagy vonalakban sem nagyon fog a rajzra a település majd 30 év múlva hasonlítani.
    Az a gyanúm, hogy van ilyen előírás, hogy ilyesmit csinálni kell, csak éppen kissé túllőtt a célon azzal, hogy minden kavicsot meg kell tervezni a nagy bizonytalan homályba előre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oktatásban mindenki együttműködik

Rábaköz - Az idén közel százkilencvenkétmillió forintból gazdálkodó Kapuvár–beledi kistérség… Tovább olvasom