Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A régi jó bacon az új üzemből

Kapuvár - A Kapuvári Hús Zrt. gyárában csütörtökön avatták fel a cég legújabb beruházását: a bacongyártó üzemet.


Az ötszázmillió forintból létrehozott üzemben a valaha messze földön híres kapuvári szeletelt, füstölt császárszalonnát, a bacont gyártják.

Az átadáson Máhr András, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára kijelentette: a gazdasági válság idején üdítő színfolt az, ha az amúgy is gyenge lábakon álló magyar élelmiszeriparban beruházásról lehet beszámolni.

– Örülök annak, ha egy nagy múltú húsgyárban ennyire komoly beruházást hajtanak végre – mondta Máhr András FVM-államtitkár. Ez követendő példa lehet az egész magyar élelmiszeripar számára – mondta. Hozzátette: a kapuvári beruházás nemcsak biztosabb alapokat teremt a helyi húsüzemnek, de munkahelyek létrehozásával egyre több család megélhetését biztosítja a  húsgyár.

Kapuvári Hús Zrt.: Ismét helyben, hagyományos technológiával gyártják a méltán híres kapuvári bacont. Fotó: Turbók Attila
Kapuvári Hús Zrt.: Ismét helyben, hagyományos technológiával gyártják a méltán híres kapuvári bacont. Fotó: Turbók Attila

Az ünnepélyes megnyitót követően a gyár tulajdonosa, Román Gyula körbevezette a meghívottakat az új üzemrészben, ahol a pácolástól a füstölésen, a szeletelésen át egészen a csomagolásig megtekinthették a híres kapuvári bacon gyártását.

Portálunk kérdésére Bedecs Pál vezérigazgató elmondta: a hetvenes években alkalmazott és a gyár hírnevét megalapozó  gyártástechnológiát alkalmazzák. Tehát hagyományos füstöléssel és érleléssel készítik  a bacont. Bedecs Pál a részletekről szólva elmondta: a beruházás 500 millió forintjából több mint 170 millió az állami támogatás, 179 millió a hitel és 150 millió a saját rész. A terméket kimondottan erre a célra létrehozott Kapuvári Bacon Húsipari Kft. gyártja a Kapuvári Hús Zrt. keretein belül.

A beruházás idén februárban kezdődött és júniustól a próbaüzemet végezték a dolgozók, egészen a tegnapi hivatalos átadásig.

A közeljövő terveiről szólva a vezérigazgató elmondta: az októberben kiírandó pályázatokat megvárva tervezik egy másik híres kapuvári termék, a sonka gyártását is.

Olvasóink írták

 • 19. rick 2009. szeptember 30. 08:13
  „18.

  Igen. Nagyon szomorú a helyzet. Az oktatási rendszer is a padlón van és tele van az ország magabiztos félhülyével...”
 • 18. janika 2009. szeptember 30. 06:37
  „Csak úgy röpködnek az "elvtársi milliók"! Közpénzből magánzsebbe még mindig és meddig?”
 • 17. Anyaof5 2009. szeptember 29. 18:39
  „Hónapok óta döbbenten nézek bele egy-egy cikk hozzászólásaiba. Teljesen mindegy, hogy egy tragédiához szólnak hozzá, vagy csak egy hírnek minősített eseményhez, bármihez, megdöbbentően sokan nyilatkoznak minősíthetetlenül, információk nélkül, feltételezésekre alapozva, vagy éppen tényekre fittyet hányva, gúnyosan, kárörvendőn, sokszor mások érzéseivel, gyászával mit sem törődve... Ez felháborít. Nem is értem, a szerkesztők miért tűrik ezeket moderálás nélkül?! Ez nem szólásszabadság, ez mások emberi méltósághoz való jogának sárba tiprása!!!
  De hogy egy ennyire közönséges, semmit mondó hírt is egyesek ki tudják használni gyalázkodásra, az én naiv lelkemet meglepte. És személyes érintettség okán ezúttal nem is hagyom szó nélkül.
  Köszönöm azoknak, akik az Uram védelmére keltek, és vállalták érte, hogy szintén a fröcsögők célkeresztjébe kerültek. Sajnálom, és nagyra értékelem a hozzáállásukat és támogatásukat! A többiekre nem érdemes szót vesztegetni... Kívánom, hogy csak egyszer legyenek áldozatai a hozzájuk hasonló "okosoknak", hogy rádöbbenjenek arra mit is művelnek. (Most csak azért nem sorolok név szerint kommentelőket, mert túl hosszú lenne a lista.)
  A jövőben pedig remélem, megkímélnek bennünket a szerkesztők és nem szerkesztenek be soha többé még véletlenül sem...!!!”
 • 16. kungfupanda 2009. szeptember 28. 22:35
  „Nem értem miért kell egyből neki ugorni a főnököknek.Arra nem gondoltok hogy azért tett is valamit hogy most itt tart?Mert én személyesen ismerem, és tudom hogy milyen sokat tanult.Ő sem egyről a kettőre jutott idáig.Mindenért meg dolgozott...Bár ez jellemző Magyarországra ha nekem nem jó másnak se legyen az.”
 • 15. janika 2009. szeptember 28. 19:43
  „" rick" ne add fel, mert, ha több eszed lesz, akkor talán megérted!”
 • 14. Reális 2009. szeptember 28. 19:07
  „Azok ünnepelnek,akik szétverték a ringát annak idején!”
 • 13. rick 2009. szeptember 28. 14:06
  „12.

  Összefüggéstelen, amiket irkálsz, hiába vannak benne érthető mondatfoszlányok.
  Írd inkább azt, hogy "aábcdeéfghiíjklmnopqrstuúüűvwxyz1234567890" és majd mindenki kirak belőle valamit.”
 • 12. janika 2009. szeptember 28. 12:51
  „Hát igen vannak, akik zsebre dugott kézzel is többet keresnek mint, akik mindkét kezükkel dolgoznak! Sőt ebben az országban megszokott dolog! főleg, ha még politikus is! Csak emlékezni kell , az évekig kómában, vagy a börtönbe lévőkre Ők ez idő alatt is megkapták a javadalmazásukat! Igaz ezek nem pancserek se nem az Isten lába rágói!”
 • 11. 13.István 2009. szeptember 26. 12:18
  „T. janika ! Szerintem a aki lelkében szegénység van, az még a koldusnál is szegényebb !!”
 • 10. pancser 2009. szeptember 25. 21:00
  „A sötétség netovábbja, ha valaki bűnnek tekinti a főnököt, a nyakkendős embert, vagy azt aki a kezét a köpenye zssebébe dugja. A hír mindenesetre jó, a fanyalgók meg menjenek a ..........ba!”
 • 9. imre1964 2009. szeptember 25. 14:32
  „Végre nem elbocsátások vannak, csak így tovább.”
 • 8. fmoni20 2009. szeptember 25. 14:26
  „Janika: Attól, hogy valaki öltönyt és nyakkendőt visel egy ünnepélyes átadáson, még nem biztos, hogy főnök! Jobban tennéd, ha nem szólnál többet semmi olyanhoz/olyanról, amihez nem értesz!”
 • 7. janika 2009. szeptember 25. 12:57
  „Csak rá kell a képre nézni! A zsebre dugott kezű nem dolgozik sőt maszkja sincs, de van nyakkendője! Tehát csak is valamiféle főnök lehet. Kispista Te meg menj a papjaidhoz gyónni!”
 • 6. 13.István 2009. szeptember 25. 09:33
  „Nem tudja mert kirugták, azért mindíg az alpári megjegyzései a soknevűnek ! Ez egy szakértő !!
  Tudjátok a stilus jellemzi ezt az embert, még a madár repülése sem megfelelő neki !!”
 • 5. fmoni20 2009. szeptember 25. 07:14
  „janika:
  Honnan tudod, hogy ő főnök? Talán a gyárban dolgozol?
  Ne kommentelj olyanról, amiről fogalmad sincs!

  Sok sikert kívánok a bacon-nak (is)!”
 • 4. pancser 2009. szeptember 24. 21:44
  „Remélem felveszi a versenyt a nyugati termékekkel, elsősorban kínézetre! Íze elment eddig is, de különösen a kockázott bacon külleme egyenlő volt a gusztustalansággal!”
 • 3. rick 2009. szeptember 24. 21:06
  „1.

  Maszk nélkül nem hajolunk a cucc fölé, kesztyű nélkül nem fogdozunk meg mindent.
  Ez hasonló ahhoz a szabályhoz, hogy ész nélkül nem kommentelünk...

  Gratula, reméljük tényleg minőségi a régi-új termék, ugyanis a gyorspác meg a folyékony füst a bacon halála.”
 • 2. tódi 2009. szeptember 24. 18:58
  „Gratulálok . Sok ilyen dologra lenne szükség.”
 • 1. janika 2009. szeptember 24. 18:37
  „A háttrében a főnök meg csak úgy vakarja? Zsebe dugott kézzel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a játszótérért

Kóny - A településen nyolc évvel ezelőtt lelkes, fiatal szülők összefogtak és a Mátyás király… Tovább olvasom