Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

A régi cégek fejlesztenek Rábaközben

Új beruházások szinte nem indulnak a rábaközi kistelepüléseken. Ám a meglévők egy része fejleszt: néhol duplázták a létszámot.

Az országos folyamatokhoz hasonlóan a Rábaközben a községek megtartóerejét nagyban növeli egy-egy beruházás. Új befektető azonban nem nagyon érkezik, ám a régiek egy része fejlesztésekbe fogott.

A veszkényi AGI Hungária Kft. nemrég tízmillió eurós beruházást hajtott végre, amivel újabb, több száz dolgozó foglalkoztatását tették lehetővé.

Matzkó János akkor arról beszélt, hogy a település vállalkozásai több mint négyszáz dolgozónak adnak munkát. Ez a szám már bővülhetett is, hiszen például a fémipari munkákkal foglalkozó Met-Na Kft. az utóbbi egy évben több mint húsz fővel növelte létszámát. Ahogy megtudtuk, újabb beruházások is folytak a napjainkban már több mint száz dolgozót foglalkoztató üzemben. Nagy Béla ügyvezető portálunknak elmondta: 230 millióból új üzemcsarnokot építenek. A tavalyi és az idei évben csak gépbeszerzésre költöttek 100–100 millió forintot, utóbbi a közeljövőben folytatódik. Az új beruházásokkal kapcsolatban elmondta, ezek befejeződésével várhatóan a dolgozói létszámot is növelik.

Beruházások: A beledi faipari cég megduplázta dolgozói létszámát, később újabb dolgozókat is felvehetnek.
Beruházások: A beledi faipari cég megduplázta dolgozói létszámát, később újabb dolgozókat is felvehetnek.

A faipari céget vezető vállalkozó még 2008-ban vásárolta meg a Sabaria cipőgyár egykori, 2003 nyarán bezárt üzemcsarnokát és a hozzá tartozó területet. Több tízmilliós beruházásra van szükség.
Bővítésről számolhatott be lapunknak Módos Imre beledi vállalkozó is. A faipari céget vezető vállalkozó még 2008-ban vásárolta meg a Sabaria cipőgyár egykori, 2003 nyarán bezárt üzemcsarnokát és a hozzá tartozó területet. A vállalkozó elmondta, tervei szerint több tízmilliós beruházásra van szükség ahhoz, hogy az egykori cipőgyárban kialakítsa faipari üzemét. – Hiába a pénzügyi és gazdasági válság, egy vállalkozás csak előremenekülhet, ha talpon akar maradni – jegyezte meg akkor Módos Imre. Ígéretét beváltva aztán megkezdte a beruházást.

– Jelenleg a munkák hatvan százalékánál tartunk, az épületek átalakításának felével végeztünk és a technológiai beruházás is jól halad – mondta a vállalkozó. Hangsúlyozta, a családi házánál induló vállalkozás bővülése a munkahelyek számát is növelte, napjainkban a kezdeti duplájára. Utóbbiról Módos Imre megjegyezte, a későbbiekben további dolgozók felvételére is lát lehetőséget.

A Provertha beledi üzemében tavaly mintegy 170 millió forintos fejlesztést hajtottak végre, ám Gerencsér Jenő üzemvezető hozzátette, ez csak kismértékű létszámnövekedéssel járt. Szalay Antal cégtulajdonos azonban hangsúlyozta, a Provertha befektetéseit mindaddig visszafogja, amíg a magyarországi keretfeltételeket nem változtatja érdemben a kormány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábapordányi virtus

Rábapordány - Július 17-én a településen tartják a Kárpát-medence Magyarlakta Települései… Tovább olvasom