Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A rászorulóknak is jutott a helyi savanyúságból

Az árpási önkormányzat az idei évre kisebb feladatokat tűzött ki. Készülnek azonban komoly tervek is, melyekhez majd támogatásra számítanak.

„Amire akarjuk, arra azért lesz pénz" – véli Árpás polgármestere. Szabó András gyorsan hozzátette: persze nem szabad nagy dolgokra gondolni. Kisebb fejlesztéseket határoztak meg, melyek könnyebbé teszik a helyiek életét. Ezek közé sorolta a polgármester az utak felújítását, a falubusz garázsának javítását, a községi kertészet bővítését.

– Mindig csak annyit tervezünk, amennyit elbírunk – fogalmazott Szabó András. – Legutóbb például a muzeális tűzoltókocsinak készítettünk fedett bemutatóhelyet a település központjában. A közeljövő elképzelései között utak portalanítása és kátyúzás szerepel, illetve a falubusz garázsának kapuját javítjuk meg. Nemrégiben egy több mint hatmillió forintos LEADER-pályázatunk lett eredményes, ebből rendezvénysátrat, padokat, asztalokat, színpadot vásárolunk. Jut a támogatásból önjáró fűnyíró gépre, a tűzoltók és a polgárőrök ruházatának fejlesztésére.
Szabó András megjegyezte: idén folytatják a közmunkaprogramot, tizenkét munkatársat foglalkoztatnak. Egy részük a kertészetben dolgozik. Szeretnék bővíteni a megművelt területeket, hiszen tavaly kedvező tapasztalatokat szereztek.

Szabó András polgármester
Szabó András polgármester

– A megtermelt és feldolgozott zöldség és gyümölcs piacra talált. Zömét helyben értékesítettük, de tudtunk adni a rászoruló családoknak is a savanyúságokból, befőttekből. Közben persze gondolunk a jövőre is. A képviselő-testülettel beszéltük át a következő
európai uniós költségvetési ciklus területfejlesztési céljait. Bízunk benne, hogy céljainkhoz majd támogatást is kapunk. Jó volna például a faluban található, védettség alatt álló szakrális emlékeket felújítani. Az első és második világháborús emlékművekre is ráférne a rekonstrukció. A polgármesteri hivatalnak, kultúrháznak, ifjúsági klubnak, könyvtárnak otthont adó épületegyüttes korszerűsítése is időszerű lenne. Nagy feladatunk a félkész faluház kialakításának befejezése és az is, hogy funkciót találjunk számára. Gondolkodunk azon is, hogy egy házat vásárolunk falusi turizmus céljára. Nagy segítség lenne, ha a kertészeti munkát kiegészítendő egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozót hozhatnánk létre. Ezek persze távlati, több évre szóló tervek. Azon leszünk azonban, hogy megvalósítsuk őket – jegyezte meg Szabó András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb változások a vagyonokban

Kevés önkormányzati képviselő vagyonában történt változás az elmúlt egy év során. A kapuvári… Tovább olvasom