Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A Rábavölgy jövőjéért

Sobor - Rendhagyó konferenciát tartottak a közelmúltban a Rába Szövetség székhelyén, A környezetvédelem oktatása a Rába-völgy jövőjéért címmel. A szervezet azonos nevű oktatássorozatának tapasztalatait beszélték meg a résztvevők. A Rába Szövetség az elmúlt hónapokban a Rába menti iskolákban Szentgotthárdtól Győrig tizenegy alkalommal közel ötszáz diáknak tartott előadást a témáról.

A sobori konferencián három megye – Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém – képviseltette magát. Nemcsak elméleti szakemberek tárgyaltak a kérdésről, hanem a gyerekek is lehetőséget kaptak, hogy elmondják véleményüket.

A rendezvényen Nemes László, a szövetség elnöke eddigi munkájukról számolt be és terveiket ismertette. A résztvevőknek beszámoltak az oktatássorozat lényegéről, a nehézségekről és a pozitívumokról is. A rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, illetve tanulói az intézmény természetvédelmi projektjéről tájékoztatták a jelenlévőket. A fotókkal színesített előadásból kiderült, hogyan kísérték nyomon a gyerekek a számukra kijelölt terület élővilágának változásait a tanévben.

A formabontó konferencia kétségkívül legélvezetesebb előadása Szabó Máté ostffyasszonyfai diák nevéhez fűződik. A hetedikes fiatalember szavaiból kiderült: vannak még olyan fiatalok, akik számára a természet a legjobb barát, ismerős, szövetséges. A fórum résztvevői a megbeszélés után a sobori Rába-partot is megtekintették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halála előtt megerőszakolták Szabinát?

Szany - Lányuk elvesztése után szörnyű titkot tudott meg a szanyi Nyári család. Az édesanya azt… Tovább olvasom